nu är min syskonvagn till salu !!




http://www.blocket.se/uppsala/Carena_Double_Swing__09_29235539.htm?ca=10&w=1&last=1






vet att jag är en kass bloggerska, men familjen, jobbet & min envisa förkylning tar mina sista krafter just nu !!



på återseende :)'




puss


HELG !!






Inatt sov Saga utan blöja för första gången (hon har inte velat innan, och man kan inte tvinga ett barn till det) och INTE EN DROPPE kom det :) Hon fick ha pottan bredvid sängen, och kissade henne innan nattningen, och imorse när hon vaknade ropade hon att hon ville bajsa, så morgonpoopet skedde i hennes sovrum, i pottan ;) hihiii !! Mammas duktiga tjej :) Hon har ju vart blöjfri dagtid sen hon var typ 1 år, och det har ju gott superbra, men som sagt, hon har inte velat sova utan blöja innan, förrens igår, och det gick ju kanonbra. Räknar självklart med lite olyckor ibland, men sånt hör ju till :) Övning ger färdighet. Min bebis börjar bli stor <3 Mammas älskling :)

För övrigt så är bägge barnen förkylda, David snorar mest, den stackaren !! Och jag känner hur jag blir mer & mer snorig & halsen svullnar mer & mer .. Men det hade jag räknat med så ;) Barnen fick frukost för en stund sen, Pappan åkte till Väsby för några timmar sen föratt byta växellåda på min brors bil. Duktiga han :) Inge vidare kul att vara utan honom hela dagen, men sånt är livet, och jag har ju massa tid att ta igen med barnen efter denna arbetsvecka, så det kvittar :) Funderar på en promenad när David har sovit sin lur & dom har fårr lunch sen. Ser ut att kunna bli en fin höstdag faktiskt.

Eldar i kamin, och har gjort det sen 7 imorse, börjar bli varmt & gosigt inne nu :) Tänkte ta mig ett ryck när David sover, damsuga, skura golv & ta tag i tvätten. Saga kan få titta på nån av sina nya filmer som hon har valt & köpt. Det får nog bli så tror jag. Har lixom inte samma tid & ork på vardagarna, när man jobbar och så :P

Köpte nya gardiner igår, jag ÄLSKAR dom, det vart superfint, känns nytt & fräscht i vardagsrummet nu :)

FÖRE FÖRE FÖRE FÖRE





EFTER EFTER EFTER EFTER








NÄHÄ, LEKA LITE INNAN LILLEMAN SKA NATTAS :)


hejhej


jobb jobb jobb



Ja, mina vänner, inte mkt uppdateringar här va ?!
Beror dock på att jag jobbar massa, kommer hem sent, äter middag, pussar barnen godnatt, duschar & lägger mig så tidigt jag kan på kvällarna, då mitt alarm ringer kl 5 varje morgon :) Jag är trött som fan, men trivs på jobbet, med arbetskamraterna, och omgivningen, det är ett hårt jobb, men jag gillart. och jag hoppas jag får jobba MYCKET MYCKET MYCKET :) Jag får beröm varannan minut känns det som, varje gång jag känner . shit, jag hinner inte med, osv, så står det nån söt varelse bakom hörnet & talar om hur duktig jag är,
du vet vem du är gumman <3 Ja, även mina andra arbetskamrater talar om ofta att jag gör en strålande jobb, kul att man uppskattas, då självförtroendet inte alltid lär aldrig är på topp, alla peppar alla dör lixom, verkligen kanon :)

David börjar på dagis den 7.e september.
Jag skolar in honom den veckan, och hoppas att en vecka räcker, då jag vill komma igång & jobba så mkt som möjligt. Ringde även försäkringskassan nyss, och avbröt min föräldrarledighet, då jag inte får ta ut den längre då jag snart har bägge barnen på dagis heltid, och har jobbat denna vecka. men den som spar han har ;) Pappan kanske vill ha mina dagar, lär visa sig :)


Imorgon jobbar jag som jag gjort hela veckan, 8.00-16.30.
Börjar i kallköket, och tar sen över i disken, då vi förtillfället inte har nån diskare, ibland blir det så.
Det är stor skillnad på denna restaurang, och på coop, där jag jobbade förut. Tempot är mycket högre, och det är fullt ös hela tiden. Men bara man kommer in i det så blir det säkert bra :)

Pappan är hemma med barnen om dagarna, Saga började dagis i tisdags igen, och gillar det massor :) Pappan & David myser själva hemma när hon är där, sen aktiverar dom sig hemma är hon har slutat. Pappan är superduktig verkligen, vem vet, en vacker dag kanske man får komma hem till ett skinande rent hem ;) haha !!

Var hemma vid 18-tiden idag, Pappan for ner & köpte pizza & det satt som en smäck :P
Sen nattade vi kidsen & nu är han ute & meckar kompacktlastare?? medans jag ska hoppa in i en dusch & avsluta dagen efter det. Som sagt, klockan ringer tidigt imorgon, bussen går 06.30 hemifrån. Jobba mina timmar, sen kommer familjen & hämtar mig, då vi ska åka & storhandla mat. gäääääspar .. hahaa ..


En nackdel är ju den att jag hinner inte med mina vänner just nu :(
jag försöker, men när barnen är nattade så däckar jag strax efter ..
Jag ska bli bättre, jag lovar, men måste komma in i det hela först bara.
Är inte van vid att jobba ju ;)

ÄLSKAR ER MINA BORTGLÖMDA FINA VÄNNER <3





en liten uppdatering fick ni iallafall.


im a working giiiirl :D

Underbara dag !!


Goddagens sötnötar <3

Började morgonen med massa mys, & lek, frukost & ännu mer familjemys :) När David skulle sova sin lur, så åkte Pappan & Saga in till Uppsala, föratt lämna en startmotor på lagning !!

Medans David sov så ringde dagis & DAVID HAR ÄNTLIGEN FÅTT DAGISPLATS :))) är så himla lycklig & lättad, allt löser sig lixom :) Sen kom nästa telesamtal, min chef från Rullan frågade om jag kunde börja tidigare på onsdagen, inga problem :)

Sen kom Pappa & Saga hem igen, och jag gick ut & lekte med Saga, och då kom det 3.e telesamtalet : KAN DU JOBBA IDAG ?? haha, absolut, jag kommer sa jag, och på 15 min hade vi väckt David, gett honom ny blöja, och slevat i barnen gröt , and off we went, familjen släppte av mig på jobbet & for hem igen :) Jag jobbade 4 timmar som gick asfort, sen liftade jag med svärmor hem, som slutade i samma veva = NICE ;)

Kom hem, och Pappan lagade sin allra första köttfärsås (med liiiiite hjälp av mig i bakgrunden) & den vart suveränt god, DUKTIG IDIOT ;) haha !! Mätta & belåtna så duschade jag barnen, medans Pappan städade undan efter middagen, han är en fantastisk hemmapappa som har dolt sina talanger väl !! Men nu har han ju lixom inge val :)

Blev en kaffe hos barnens farföräldrar, och lite lek innan vi gick hem & nattade de små liven.

Och imorgon börjar Saga på dagis igen, efter ca 10 veckors sommarlov... min lilla bebis <3 David, den plutten börjar eventuellt om 2-3 veckor, annars den 27.e sep.

Och jag jobbar hela denna vecka föressten :)
Känns kanonbra, trivs med omgivningen & personalen. Så istället för bara ons & tor, så jobbar jag alltså mån till fredag ;) jag gillart !!


så puss på er !!


GulliGull :)


Men tjenixen er ;P

Tänkte berätta för er att gårdagen gick KANON.
Kändes skönt att vara back on track, och arbeta :=)
Fick hjälpa till i kallköket, portionera & ta kassan, gick bättre än förväntat, och jag tror jag gjorde bra ifrån mig, då jag ska jobba ons-tors nästa vecka :) Hoppas på mer timmar, trivdes bra faktiskt !! Tar ju sin lilla tid att komma igång, att ha varit hemma i 3 år sätter ju sina spår, och man blir lite lagom ringrostig, men det kändes som sagt kanon, att vara tillbax i branchen :)

Idag klev vi upp med barnen strax innan kl 7, skönt som attans, då vi gick & la oss kl  igårkväll, så sömn var det ingen brist på :) Upp & kirra frukost, ut & leka, sen ville Saga vara hos sin faster, medans jag, Pappan, Vilmer & David for till Maxi & handla mat. Grabbarna fick käka på Donken, och Saga tog vi med mat till därifrån :) Så jag tror att det blir smörgås/gröt middag sen faktiskt, då barnen är mätta fortfarande.

Vi ska snart gå ner till barnens faster & tigga kaffe & leksällskap, då Emmelie, Manne & Thea är där på besök :) Sen blir det hem & natta barn, dom är sjukt trötta allihopa ...

Imorgon är det dax för Vilmer att åka hem :(
Saga började gråta när jag sa det idag till henne, så vi får nog ha honom en vecka till ;)
Hihii ..



och jag höll på att glömma .

GRATTIS ROBIN & SUSANNE TILL FÖRLOVNINGEN & FRIERIET <3
Vi önskar er all lycka i framtiden, och ser fram emot ert bröllop, som LÄR ske inom ett år ;)
PUSS PÅ ER <3




och puss på er andra :)


OKIDOKI !!



Hejsan svejsan :)

Idag har jag alltså agerat 4-barnsMamma, då Vilmer & Douglas kom hit imorse :)
Och dagen har gott över all förväntan, barnen har lekt sjukligt bra ihop, visst - det har bråkats & gapats lite, men så ser ju min vardag ut i vanliga fall ändå, så jag är GRYMT nöjd faktiskt !! Och Saga & Vilmer skulle ju PROMT sova i sanna rum, så det var bara att bädda in extrasängen i Sagas rum & natta dom tillsammans .. och vet ni vad ?? DOM SOVER !! "pepparpeppar" ;) Hoppas dom sover sött, och att allt går bra inatt, för då får dom fortsätta sova i samma rum, gullungarna :)

Nu ska jag sätta på kaffe, då Pappan, Arvid, Robban & T.1an pular ute på gården, barnens lekställning & lekstuga ska flytta till andra sidan av huset, och där ska det alltså bli en helt ny lekgård till Världens Finaste Barn <3


hejsvejs på er underbara människor därute <3




Och föressten : JAG SAKNAR MIN MARIA <3 Min fina, ÄLSKADE vän <3




och till Susanne & Robin : NJUT AV SEMESTERN, och njut av varandra <3 Allt går superduperfint :)


GRATIS GRATIS GRATIS

gratis SPOTIFY

http://www.gratispremium.com/?ref=569640


här kommer seeega jag ;)


Jomen visst serru :P

Ang intervjun i fredags, så gick det bra tror jag :)
Ska jobba min första dag där på fredagen nu som kommer, - tänka sig, mitt första arbetspass på 3 år ... haha .. Känns kul som fan, hoppas bara att jag kan leva upp till deras förväntningar, och att jag får många timmar att gå på sen, när jag behövs :D Jag ska alltså gå på timmar, på Restaurang RULLAN, vid Polacksbacken :) Och det bästa av allt, är att jag inte ens har sökt jobb där, utan blev rekomenderad till chefen där, av min fina vän/fd arbetskamrat/coophora Maria :) GULLIGT VÄRRE !! Hon visste att jag söker jobb i vild förtvivlan, och hon fick nys om att dom behövde nån extra, och på den vägen är det :)) GULD GULD GÚLD <3

I lördags kom Världens bästa Susanne, Robin, Vilmer, Douglas, Vanja , Tommy & Delinda hit :)
Vi njöt av solen, grillade, badade i poolen, pimplade mängder med kaffe & skrattade bort alla vardagsbekymmer :) En perfekt dag, eller som Susanne sa : finns inga ord <3 TACK till er alla underbaringar !!

Igår jobbade Pappan (på sin första semesterdag "morr") Men försåg mig & kidsen med en slant, och vi begav oss därför in till Uppsala för en date med Emelie & Emilia <3 Vi var på 4-h gården, lunchade med Mattias på ett hak, och gjorde GRÄNBY C osäkert ;) Hahhaaa.. Shoppade loss lite, och sen tog vi en timmes promenad hem till Emelie för en fika, och blev upphämtade av Pappan där :) TACK FÖR IGÅR MIN ÄLSKADE UNDERBAR VÄN <3 i love you <3 skrattade så mkt att jag fortfarande har ont i magen ;) vicka vicka ROOOMPA ;) hahaa

Och idag så kom Familjen Finne på besök :)
Vi har fikat, lunchat, skrattat, snackat skit, ätit middag (Das Lilla Torg) & haft det supermysigt :)
Tack till er för idag & vi ser fram emot grillkvällen :)

Och IMORGON : är dagen som min fina dotter har LÄNGTAT efter ..
Hennes fina fästman Vilmer kommer hit imorgon & bor hos oss tills på söndag, medans hans föräldrar åker iväg på en mysig semester utomlands & bara rår om varandra <3 Kommer bli GREAT, både för oss & för dom :) Så hela dagen imorgon från 7 tiden så klassar vi oss som 4-barns föräldrar, och mot kvällningen byter vi titeln till 3-barns föräldrar, då Dogge ska vidare till sin barnvakt efter en heldag med oss :)) fiiifaan vad rooligt !!



nu då ??
Ja, Pappan skulle hjälpa Petsson att tomma sin bil, då han får hem sin nya fina bil på fredag :)
Och jag tvättar, och ska skrämma fram damsugaren snart , sen blir det tidigt isäng, då det blir tidigt upp imorgon ;P



så hej på er :))

fredagen den 13.e ...



Hmm, blandade känslor, då det alltså är Fredagen Den 13.e idag, och jag ska på arbetsintervju om några timmar !! suckar !! Men om alla fina människor håller tummarna därute, så löser det kanske, får jag inte detta jobb, så kanske jag får nästa, om inte det, så kanske jag får nästa efter det .. man får tänka positivt, och aldrig ge upp, bara fortsätta kämpa för det man vill ha !!

Hittills så har dagen var lyckad, jag låg & drog mig i sängen till 8.30, med barnen lekandes i vårt sovrum, David vaknade faktiskt inte förrens vid halv 7 imorse, utan avbrott inatt, så det var skönt. Och Saga kom in vid 7.15. När vi klivit upp fick dom frukost, och Saga ville se på Nalle Puh. Jag tvättar sängkläder, och har sopat undan lite.

Barnens farmor tar barnen medans jag åker in till Uppsala på intervjun.
Guld värt verkligen. Lämnar dom vid 13-tiden, tar första bästa buss in till stan, väntar in syster & systerdotter, och sen kör dom mig dit jag ska, och väntar utanför som moraliskt stöd. Sen åker jag med Pappan hem från stan, vi stannar & handlar massa mat, åker hem & nattar barnen. Efter det kommer Robban & Linnéa på filmkväll, ska bli mysigt, och ett perfekt sätt att fira att PAPPAN GÅR PÅ 3 VECKORS SEMESTER IDAG <3 wiiihoooo :)))

Ja, det blev lixom ingen handling igår, då Pappan skulle åka en kundbil hem från jobbet, och testköra den, när han svänger ut på motorvägen så skär bilen ihop & där stod han lixom :( Stackarn. Bärgaren kom efter en timme, åkte tillbax till BraBil, lämnade kundbilen & tog vår bil hem istället. Han var hemma vid 20-tiden igår, med sig hade han pizza, det var uppskattat, då min soppa är slut & jag inte hade grejor hemma att laga ny med. Så pizzan satt som en smäck ;P

nu ska jag hinka liter mer kaffe, rota fram nå kläder att ha & kläder till barnen, vi är segstartade idag ;)



pussheej

vilken häääärlig dag :)



Ja, det var nog länge sen jag kände att en dag har vart helt perfekt på alla sätt & vis, det går ju upp & ner, men idag var minnsan en sån dag :)

David gjorde morgon 04.30 imorse !!
Det kändes väl inte speciellt perfekt, men vad gör man lixom ;)
Upp & hoppa, leka med honom & försöka att inte väcka hans syster.
06.20 vaknade även hon, och det var fullt ös, medvetslös..
Vid 8.30-tiden hade barnen fått frukost & kläedr, och jag tittade ut, solen sken & mitt humör vart väldans bra pga det, så en stund efter det satt vi på bussen in till uppsala ;) Och hoppade sen på nästa buss & for hem till mina föräldrar, som blev ÖVERLYCKLIGA över att vi kom spontant & utan deras vetskap :)  Där fick vi en 2.a frukost, mormor bakade bullar, det fikades, och lektes MASSOR !!

Och VIPS , så ringde det på dörren ...

Där stod MIN KUSIN som jag aldrig har träffat typ, och som min mamma enbart har träffat ca 2 ggr, när hon var bebis !! Helst sjukt !! Vi bjöd in henne, och hon berättade att hon länge hade släktforskat men aldrig vågat ta kontakt med oss, men just idag, denna soliga fina onsdag, så tog hon sig mod, och kom dit. Grymt modigt av henne, och som tur är så är ju både min mamma & jag sjukligt sociala, så Suzanne sa gång på gång, att hon kände sig så himla bekväm med oss, och att hon ångrade inte en enda sekund att hon tog sitt mod. Vi hade jättetrevligt, timmarna gick & det pratades om minnen, mormor, morbror ,mostrar & kusiner. Och jag som ALDRIGT haft kontakt med nån av mina kusiner, kände lite extra lycka :)

Sen for jag & barnen hem igen, tog en kaffe hos svärmor, och blev sen överbjudna på mat!!
Under tiden lekte barnen med sin kusin Alice, och busade gärnet. Jag frågade Saga när jag nattade henne om hon hade haft det mysigt idag, hon svarade : mamma, jag älskar den här dagen <3... mitt mammahjärta SMÄLTE !!


och på fredag ska jag på arbetsintervju ;)


det var allt för denna gång :))



puss




hejhej

MYSVÄDER



Regnet öser ner, åskan går & det blixtrar till & från,
och jag kan inte låta bli att tycka att det är sååå mysigt :)
Ska tända lite levande ljus snart så är mysfaktorn på TOPP !!
Hösten är rätt mysig ändå :)

Och pricken över i´t är ju att jag vilken sekund som helst får finbesök, av mina fina vänner Emelie & Matte, och deras fina dotter Emilia <3 Så kaffet är påslaget, och jag ska ut & ta en rök i väntan på dom :)

njut av dagen sötisar :)


puss


jag & mina fina baby nyårsafton 2009-2010


god morgon ??


hmm, jag vet inte om det fortfarande är morgon, eller jo det är det nog, men vi var uppe med tuppen, klockan 5 gjorde David morgon, så det känns lixom mer som förmiddag nu typ ;) eller något ...

Barnen har jag försett med smörgåsar som dom sitter i soffan & äter just nu, framför Katten Gustav, och det underlättar för mig, blir lite lugnare på morgonkvisten lixom ;P Skönt att inte börja dagen med småbråk, utan att dom faktiskt kan sitta och äta sin frukost i soffan, det är värt att städa där sen om man får en lugn start ;D

Sagas rum är klart btw,






Och imorgon kl 10 ska jag stå utanför IKEAs dörrar & vara snabb som FAN in när dom öppnar portarna, för eventuellt, imorgon så kommer det kanske in dom möblerna jag vill ha till Sagas rum, men enbart 7 par .. OM det nu kommer in lixom, och jag SKA HA, helt enkelt !! Det är pricken över i´t i hennes rum, dom där möblerna, och jag undrar om man ska vara smart & köpa 2 par av möbelsetet på en gång, inför framtidens utbyggningsplaner, så David oxå får såna i sitt framtida rum ?? hmm .. tål att tänkas på !!



Vad händer idag då gott folk ??
Jag vettetusan .. Barnen måste ju ut & rastas såklart, annars har vi inga planer !!
Tror minsann att det är dax att dra ihop en mamma-barn date snart igen, men på en helg, så alla arbetande mammor kan närvara såklart :) Och påtal om arbete så börjar jag bli så grymt nervös, har sökt flera jobb, men ansökningstiderna har knappt gått ut på nån av dom, och om en månad är det tänkt att David ska börja på dagis, OM han nu får dagisplats, Pappan skolar in på dagis, och jag ska då infinna mig på AMS , efterssom att mina föräldrardagar tar slut då.. men min högsta önskan är att få ett jobb :(  Finns det ingen därute som känner att dom kanske kan ta en extra titt i tidningen nån dag ? eller om nån hör något om ett öppet jobb som skulle tros passa mig, typ hojta till ? ett jobb som passar in med barnens dagistider, det är det enda krav jag har .. jag behöver all hjälp jag kan få nu, för mina barn behöver mat på bordet & tak över huvudet, även efter denna månad .. :( nu blev jag ledsen oxå ...


nu ska jag krypa ner i soffan med mina fina älskade ungar <3



hejhej

... Söndag hela dagen ...

Söndag hela dagen :)
Men tänkte uppdatera er om dom senaste dagarna oxå, medans jag ändå sitter här ;)

Fredag :
Tror jag uppdaterade lite då? eller?
Hur som helst som fick jag & barnen besök av en väninna som jag inte har umgåtts med på flera år, och det roliga i det hela är att hon för 1 månad sen blev 2-barnsmamma, så vi har massor gemensamt :) Det var hur mysigt som helst, och hon har verkligen båda fötterna på jorden, superkul !! Vi lekte med barnen, & hon hade med sig lunch till dom, piroger, och flera koppar kaffe hann vi hinka i oss oxå, riktigt lyckat :) Sen skjutsade min bror in mig & barnen till Uppsala föratt lämna kidsen hos deras mormor & morfar :) Sen tog vi en trip till Gränby C & handlade på glasbanken & sen hem till våra föräldrar igen för en kopp kaffe till & möta upp barnens pappa <3 Sen hem igen, tog en kall öl, som förövrigt smakade MUMMA ;) Robban, Arvid & Sofie kom över, Jag & Sofie målade Sagas rum, medans grabbarna nästintill färdigställde grusgången på baksida, fyyy faan vad fint det blir, helt sjukt när man tänker på hur det såg ut 2008 då vi köpte huset lixom, vilken kanonskillnad, och det tack vare PappaBulln & hans fina vänner, som ställer upp i vårrt & torrt !! Verkligen guld värt :) Kom inte isäng förrens efter tolvsnåret tror jag, men det var det värt med goda cider i magen, trevligt sällskap, all uppskattad hjälp vi fick & massa skratt :)
TACK TILL ER ALLA, NI ÄR BÄST !!

Lördag :
Hoppa upp vid 10, och påt igen bah !!
Började fixa det sista med målningen i Sagas rum, sen kom underbara Svärmor & tog över, TACK TACK TACK !! Hon tycker sånt är kul, och vi tar emot all hjälp vi kan få !! Så jag började röja bland barnens leksaker istället, och Pappan & Robban donade vidare ute, Fick ihop 3 STORA flyttkartonger med trasiga leksaker, & sånt skit dom inte behöver, så jävla skönt att få tummen ur äntligen & sortera massor !! Svärmor gjorde klart rummet, och jag hann till & med ta min oskuld - i GRÄVMASKINS KÖRNING !! fett coolt, lite läskigt med alla spakar, knappar & en snurrande hytt, men en härlig känsla, och bara man fick fason på det hela så var det riktigt kul !! Vid 3 tiden for vi in mot Uppsala & hämtade våra fina huligaaaner som hade kört TOTALT slut på mormor & morfar ;) hahahaaa !! Nu behövde dom vila upp sig rejält tills nästa gång sa dom, haha !! Barnen hade vart supersnälla, men det är ju fullt ös från morgon till kväll lixom ;) Så jag förstår gamlingarna ;P Dom har gjort sitt lixom, och nu är det deras tur att vila, och dom får passa mina barn när dom vill, men på DERAS villkor, det är superviktigt, skulle aldrig utnyttja deras hjälp i onödan, utan när dom vill ha barnen, så får dom fråga, har vi bestämt, jag vill inte att det ska bli fel, och att dom ska känna sig tvugna .. ja ni förstår !! Väl hemma igen så grillades det med svärföräldrarna, och Saga fick se sitt nya fina rum = VILKEN LYCKA !! Meningen var att hon skulle sova i våran säng med oss, men efter 2 timmars tappert nattningsförsök så gav vi upp, in med alla möbler i hennes rum 6 hon fick sova där = 5 min senare hörde vi henne snarka <3

Söndag :
Idag lixom ;)
David sov hela natten, hur skönt som helst, han vaknade vid 6 & sen dess har det vart fullt ös :)
Har kollat på film med barnen "Katten Gustaf" & myst i soffan, Pappan klev upp för ca 20mon sen, det tröttmössan ;P Planerna för idag är att fixa klart utvändigt, och ta en ryck inne, vi hoppar över trippen till Kjula & Pappans morbrors tävlingar, då det inte hinns med helt enkelt. Tråkigt, då jag hade sett fram emot det, men som sagt, det finns att göra här hemma !! Nu sitter jag här i köket, Saga sitter på köksbänken med sin Pappan, och David leker med bimbo på golvet !! Vi ska snart klä på oss & sätta igång med dagens alla måsten ... men först tror jag att min älskade son behöver sova lite ;)


puss på er alla


WOW


WOW, detta troode jag INTE när jag ställde mig på vägen nyligen, - 2 kg sen i måndags !!
Helt sjukt, och fiiifaaan vad peppad jag blir av detta, körde ju shakes må-tis (föll för ikeas gottigheter dock) men började med soppan i onsdags & nu är det fredag, och jag har alltså tappat 2 kg på 5 dagar !! Vill tappa 8 kg till som MINST !! fortsätter jag att må lika bra som jag gör nu, och fortsätter gå ner i vikt, så kommer jag att må så himla bra om några månader :) det är jag faan värd !! hejja hejja hejja MIG !!

Annars då?
Jo barnen leker & jag har packat det sista, inför deras utflykt till mina föräldrar idag :)
David ska få sova sin middag hemma, sen tar vi första bästa buss efter att barnen har fått lunch & åker in till Uppsala / gränby & lämnar kidsen !! Blir kvar där tills pappan kommer & hämtar mig, eller om jag möter upp honom på Maxi, lär visa sig. Kommer saknar barnen massor :( Men vet att dom kommer ha det sjukt bra :P Och alla föräldrar behöver ta nya friska tag ibland, föratt vara BRA föräldrar !!

nu är David ARG !!


HEJHEJ

skillnad



Ojj vilken skillnad från ena dagen till den andra !!

David somnade inte förrens runt 22-tiden igår, men sov HELA natten, hör & häpna !!!
Och vaknade runt kl 6, och det gjorde Saga oxå, sen dess har dom vart på bra humör :)
Kunde lägga honom 10.15 för hans lur utan bråk & skrik, och han sover fortfarande :)
Barn har ju sina perioder, och det är kämpigt, men attans var skönt det är när dom sover gott !!

Igår var vi ute & lekte i regnet, sen målade vi med vattenfärger i massor, & busade gärnet :)
Blev en fika hos min svägerska oxå, mycket trevligt med sällskap :) Barnens humör gick upp 6 ner, men vi fick dagen att gå iallafall ;) Sen att nattnongen med David tog några timmar är gårdagens bekymmer ...

Idag är jag HAPPY HAPPY HAPPY, för SOLEN SKINER, och det är varmt & mysigt ute :)
Jag & Saga har vart ute & lekt massa, sparkat fotboll & gungat, David sover som sagt fortfarande.
Efter dom har fått lunch ska vi bege oss ut igen, och leka massa massa massa :)
Och i eftermiddag/kväll kommer ev svägerskan med familj över, och fikar lite :) Mysigt värre, hoppas man kan sitta ute på altan & njuta då :) Vanja kommer över en sväng hon med, och lämnar sina svärföräldrars bil, som PappaBulln ska serva :D Då får jag kramas lite med henne oxå :D

Har fått nojja på MammaMia - The movie soundtrack, ÄLSKAR alla sånger från den filmen, så skivan går om & om här hemma, och Saga sjunger så vackert med till - Honey, Honey - MammaMia - super truper osv .. hon gillart med :) Det är helt sjukt vilken fantastisk röst Amanda Seyfried har :)


Imorgon ska jag åka & lämna barnen hos deras mormor & morfar :)
Dom ska sova där tills på lördag, mina föräldrar ville ha dom, så jag & Pappan kunde ta nya starka tag :) Verkligen guld värt <3 Så vi ska måla om Sagas rum imorgonkväll, det är ju rosa nu, ska bli vitt istället :) Och jag köpte typ för nån vecka sen som Sagas farmor i skrivande stund håller på att sy åt mig :) Sängkläderna är klara = HELLO KITTY såklart ;) Och det blir lika panelgardiner till såklart ;) Därav att jag vill måla om hennes rum, det blir alldeles för mkt rosa annars ;O Så nu kommer allt gå i rosa & vitt, istället för rosa & rosa ;) haha !! Lägger upp bilder när vi är helt klara !! Och resten av kvällen ska vi bara njuta av varandra, och sova länge på lördagen innan vi åker & hämtar barnen, sen kanske det blir en båttur med syster & hennes familj med deras båt :) Annars kanske vi åker & kollar när Pappans morbror kör banrejs :) antingen på lördag eller söndag, ska bli kul :) jaja, det visar sig !!



nog om detta, ska sätta mig & rita med Saga nu ..



pussheej

:(



Så jävla slut, i huvudet, och i kroppen.
Inte nog med att David sover som en kratta om nätterna, men nej idag, då vägrar han sova middag !!
Han är sjukt trött, somnar i min famn hela tiden, och när jag lägger honom i sängen så vaknar han & får panik, och bara gallskriker. Har försökt lägga honom sen 9.30 nu & han gallaskriker fortfarande, han vill inte vara vaken, han vill inte ha flaska, han vill inte ligga i min säng & mysa, och han vill inte ligga i sin egen. Han är sjukt trött, och kan knappt hålla ögonen öppna ... ååååååh !!!! "räknar" 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...

Ute regnar det, gör inte mig ett dugg, är totalt orkelös & känner inte föratt gå ut ändå ..
Saga sitter mittemot mig & målar, duktiga hon <3 Skönt att hon är snäll en dag som denna ..

Börjar min nya diet idag : SoppDieten !!
Kan bli intressant, och det får bära eller brista !!
Funkar det så är det ju nice, om inte så var det ca 50kr i sjön på grönsaker & ca 45mins jobb på att laga soppan !! känns som att det kvittar lixom ;)
här kommer receptet : 

Bantningsdiet


Sjukhuset lovar att Du går ner i vikt mellan 4 - 7 kg/vecka med hjälp av denna diet. Du kan äta så mycket Du orkar och ändå minska i vikt för att dessa ingredienser bränner kalorierna i snabbare takt än de producerar sådana. Du kan följa dieten så länge Du har lust och ork. När Du passerat Dag 7, kan Du börja om från Dag 1.

Om Du följer den noggrant, så rensar Du Dina matsmältningsorgan och gör både den och Dig själv friskare.

Antalet kalorier är så lågt, att om Du följer dessa anvisningar kan du gå ner ända till 1350 g/dygn (vissa dygn går man ner mindre men håll ut. - Du går ner i vikt.)

Du skall äta av soppan så ofta (minst 3 ggr per dag) och så mycket Du vill, så mycket som möjligt varje gång. JU MER DU ÄTER, DESTO MER MINSKAR DU I VIKT !

Försök att dricka 8 glas vatten/ dag och kom ihåg att äta mycket soppa!



Ingredienser till soppa:

  • 6 stora gula lökar
  • 2 burkar konserverade tomater 800 gr
  • 1 mellanstort vitkålshuvud
  • 2 påsar löksoppa
  • 2 gröna paprikor
  • 4-6 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • persilja
  • örtkryddor

Beredning:

  1. Ansa och skär grönsakerna i skivor eller bitar.
  2. Lägg den i en gryta 8-10 l.
  3. Strö över med löksoppa och lägg i buljongtärningarna.
  4. Häll i vatten så att det gott och väl täcker.
  5. Koka ca 30-40 min.
  6. Smaka av med soja om du vill.

OBS : JAG MIXADE HELA KALASET TILL EN SLÄT SOPPA, DET KAN JAG REKOMENDERA !!!// FruPlahn

  • Dag 1 Soppa i stora mängder. Ät alla sorters frukter så mycket Du orkar men i dag inga bananer. Om du gillar melon så går det bra.
  • Dag 2 Alla sorters grönsaker, hur mycket som helst, kokta eller färska. I dag skall du undvika ärtor, säd och bönor. Soppa i stora mängder.

  • Dag 3
    Alla sorters frukt och grönsaker. I dag dock ej banan eller potatis. Soppa hur mycket som helst.

  • Dag 4
    Soppa! Ät 5-8 bananer och drick 5-8 glas lättmjölk.

  • Dag 5
    Ät 5-6 tomater och c:a 300 g nötkött. Mycket soppa!

  • Dag 6
    Ät kokt fisk så mycket Du orkar samt olika grönsaker utöver soppan som vanligt.

  • Dag 7
    Ät så mycket du vill av mörkt ris, grönsaker (kokta eller råa), sockerfria safter, te eller kaffe utan socker. INGEN SOPPA I DAG!

 




ska gå in till David nu, för 58.e gången typ .. :(
det är inte lätt alla gånger, varken att vara förälder eller barn ...

suckar

2010-08-03


God Förmiddag !!

Här gjorde vi morgon strax efter kl 6 imorse, sen har det vart fullt ös lixom ;)
La precis David för hans lur, och Saga sitter i soffan & äter yougurt !! Själv sitter jag i köket, med min shake som snart ska svepas, och sköljas ner med en kopp kaffe. Dunkar lite skön musik, och softar lite ..

Borde väl kanske ta tag i lite städ här hemma, men vettefan om jag har nån lust.
känns som att jag inte gör så mkt annat än & städar ibland, men sen så kan man ju inte bo i en svinstia heller så.. Det är ju inte det att jag storstädar varje dag, utan jag plockar undan lite, fixar tvätt osv .. helt normalt ;) Sen är jag en såndär störd person som varvar ner när jag städar .. gillar att vara sysselsatt lixom !!

Planer för dagen då ??
Inte mkt, har lovat Saga att måla med vattenfärger, och det är ju superkul :)
Sen hittade jag flera nya oöppnade barnfilmer i våran dvd-låda, som måste ses på tycker jag, ja, inte alla idag alltså, men en film ska vi nog hinna se. Ut lär vi ju gå oxå .. men det får bli om några timmar !! Vuxensällskap hade ju inte satt fel ;)

jahapp, nu då ?
en cigg & en påtår till tror jag ;)



heeeej


2010-08-02 del 3



Jamen ser man på, det blev en kanondag ändå :)

Ida ringde på fm, och frågade fall vi ville leka med henne & Lucas - KLAAAART vi ville :)
Så dom kom hit, vi pimplade kaffe, lekte med grabbarna, Arvid & Sofie kom över & busade lite, och sen blev det en impulstrip in till Uppsala, för en sväng på IKEA :) Fyndade lite ljus och sånt, Ida shoppade loss som en CRAZYLADY  ;) haha neehrå :D , MIN NYA IKEA-BÄSTIS :))))  Efter det blev det skopunkten & jag hittade ett par supertuffa skor till David, han har ju växt ur alla sina gympaskor :( Nu blev det ett par vita med massa döskallar ;) tog stl 22, enligt mätningen så ska han ha stl 20 :/ eeeh ... 21-orna satt TRÅÅÅNGT, så 22 fick det bli, lite stora, men ungen har ju så höga & knubbiga fötter, så längden kan man inte gå efter i hans läge !!
Väl hemma igen så lektes det ännu mer, Pappan & Saga avr hemma så det blev lite kramkalas oxå :) Slängde ihop Lasange, åt middag & Ida & Lucas åt middag med grannarna ;P

Nattade nyss barnen, David ligger & ropar på mig, ska gå in & se vad den lilla herren har på hjärtat !!


puss på er

2010-08-02 del 2



Jahapp, då har Camilla vart & hämtat LillSkrutt, och jag saknar henne redan !!
Men jag vet hur mkt Saga behöver detta, komma bort hemifrån, leka med andra barn & slippa mig & David en dag. Men som sagt, det är alldeles för tyst & lungt hemma, la David nyss för hans lur, och känner mig bra sugen på att väcka honom, jag gillar inte det faktum att det är KNÄPPTYST hemma mitt på dagen :/ Jag borde sätta mig i soffan, jag borde varva ner, jag borde vila lite.. men jag gillar ikke ordet borde faktiskt !!

Finns ju alltid saker att sysselsätta sig med här hemma, även om inget är "akut" ..
Småplocka kan man ju göra morgon till kväll om det ska vara så, kan vika tvätt om jag vill, men har ingen ny omgång som ska i tumlaren, så det känns som att det kvittar & kan ligga tills ikväll ..

Har precis svept min frukost - en Nutrilett Shake, och en kopp kaffe !!
Får se hur länge jag klarar det denna gång, byter ut frukost & lunch mot shakes, men äter middag med familjen, önskar jag var motiverad att köra enbart kuren 2 veckor, det gav ju ett resultat på - 6 kg i höstas .. Men får hoppas detta gör något iallafall ..

nehepp .. hmm ...
NÅN SOM BEHÖVER BARNVAKT ?????
haha, skoja bara, men som sagt, lagom utråkad, är ju van vid fullt ös dag in & dag ut !!


nu ska jag ringa min mamma & ta en kaffe & en cigg över luren med henne <3



pussheej

2010-08-02



Jag gör en Emmelie ;)
Från och med idag, så ska jag dom måndagar jag kommer ihåg, skriva en "MåndagsLista" ..


Idag måndag är jag glad för att...

Saga ska få roa sig på sin fasters dagis idag.
♣ Föratt jag har sökt mitt 8.e jobb, och vill VERKLIGEN ha just det !!
♣ Pappan har 10 arbetsdagar kvar, sen 3 veckors semester
♣ jag vet vad Saga ska få i 3-års present av sin Tant Mia ;)
♣ Barnen i skrivande stund är snälla & leker bra
♣ det inte regnar just nu, vågar man hoppas på sol idag ?
♣ tvättkorgen är tom & golven skurade jag igår = latardag idag
♣ jag har världens finaste barn, men världens finaste karl
♣ jag har dom mest ärligaste & underbaraste vännerna ever
♣ mitt kaffe smakade extra gott idag ;)
♣ jag börjar min shakediet idag igen, 2 ggr per dag & middag med familjen.



thats it folks




uppdaterar kanske mer sen <3





hejhej

2010-08-01


Haha, enbart föratt jag tänkte slänga in ett inlägg så börjar David snacka i BabyWatchen ;)
Men kanske hinner skriva några rader innan han blir förbannad :O

Idag har vi inte gjort många knop, myst inne, myst ute, rensat lite ogräs i grusgången & på parkeringen, ett evigt arbete, tar lixom aldrig slut, men det är påbörjat iallafall  ..

I eftermiddag blir det en PizzaDate med Svärföräldrarna, skönt att slippa laga mat :)
Ska väl rycka lite mer ogräs, och ikväll när barnen har somnat ska jag försöka mig på tvätten & golven .. fiiifaan föratt vara vuxen vissa gången ;) haha !! Var lagom bekvämt att bo hemma, men tror inte mina föräldrar vill ha mig & min familj boendes hos dom som gliiidare lixom ;) haha !!

Pappan & dottern byter däck på Pickisen i garaget ..

I morgon ska Saga följa med sin Faster Camilla till hennes jobb (hon jobbar på dagis) Det ser Saga massa fram emot, och efterssom att Mills enbart har ett eller två ordinare dagisbarn imorgon så passade det perfekt att hon får följa med :) Skönt för Syskonen Bulln att få andas från varandra en dag, plus att jag & David får lite egentid. Undra vad vi ska hitta på tro, antligen blir det en latardag, eller så blir det en promenad, eller en trip ner till byn kanske ;O den som lever får se !! Nån som har någe bra förslag ??

Jahapp, verkade som att grabben somnade om bara föratt jag inte kommer på någe mer att skriva ...