Svea 2år <3


HIPP HIPP
HURRA!
Grattis mammas virvelvind på din 2-årsdag! Älskar dig min fina bebis !!

Dagen har bestått av fika & paket i mängder , fullt ös medvetslös , alla nära & kära har på något sätt gratulerat Svea på hennes dag <3

Pusshej 

Tjäna !!!!

Hello!
Idag har jag gjort mitt första arbetspass , och det känns så sjuuuukt jävla bra. Har väl aldrig kramats & fått så många fina ord som idag , av mina fina kollegor,  jag har saknat dom lika mycket som dom saknat mig :D 

Efter jobbet for jag och handlade på Willys , blev så sjukt sugen på ost & skinksallad , och hade nada ingredienser hemma , och ostbesatt som jag är , så vart det 4 olika sorters ostar till salladen , haha

Efter denna manliga portion så sitter jag fortfarande med Matkoma & försöker få i mig lite kaffe ;) barnen är nattade sen en timme tillbax & jag har hunnit baka godis till Sveas kalas på söndag , allt annat är under kontroll tror jag , ballonger måste jag köpa , kom på det nu :) och mer grädde , sen är nog allt klart! Svea hatar tårta , så det blir rulltårtebakelser istället , blåbärsmuffins , bullar & kakor , tur att man har frikort på helgerna , för då kan man svulla lite ;) fast svullar gör jag till & från hela tiden om jag ska vara ärlig :/ men snaaaart ska jag ta tag i kosten igen , "ska bara" först , haha! 

Imorgon är det fredag , skönt med en mjukstart efter sjukdomarna , och fredag innebär ett arbetspass , följt av ett träningspass på friskhuset , ska bli så jävla skönt , hoppas jag håller bara , vill kunna träna hårt igen , upp på hästen igen bah !! Men jag rättar mig självklart efter kroppen :) 

Unnade mig nya träningskläder btw , det behövdes efter att jag har vart så sur & grinig :) 



Nehe , mer kaffe kanske ;)

Pusshej


Tisdag

Läkarbesöket igår gick fint!
Fick tummen upp att trappa ner ytterligare med kortison från idag , så nu ska det smörjas en gång om dagen i en vecka , sen ska jag förhoppningsvis vara "klar". 

Plus att träningsförbudet är upphävt , så länge jag anpassar mig efter hostan , så mindre kondition ett tag & lagom med styrka , tills jag känner själv att jag orkar ordentligt! Dvs kortare blandade pass är en bra start, sjukt skönt! 

Vilket innebär att jag får gå tillbax till vardagen på torsdag igen , känns fantastiskt , nog föratt det är skönt att vara hemma , men fan inte när man mått så skit som jag gjort , så jag ser fram emot att jobba igen :) och träffa alla mina fina kollegor :)

Köpte kläder imorse av en tjej från köp & sälj sidan från byn , fick över 40 plagg  för 150kr , jag är sjukt nöjd , allt ifrån odd molly , Victoria secret , Rut m fler osv ,  hon slängde i lite väskor , plånböcker , nallar , hattar & reflexer , så det ska barnen få tänkte jag :) 

Ute är det 4-5 plusgrader , surt , glansis , blött & slaskigt , tycker synd om alla barnen som äntligen hade fått spolad is på skolan , dom åkte hela förra vecka , denna vecka är all skridskoåkning inställd :( men det smäller snart till igen , ge det nån vecka så är det vargavinter igen ;) 

Nu ska jag äta lite frukost & dricka kaffe !! 

Pusshej


Ny vecka , nya tag!

Ny vecka & nya tag!

Har fler mål denna vecka , 
jag SKA bli frisk , jag SKA börja jobba igen , jag SKA börja träna igen , jag SKA försöka få en hel natts sömn , jag SKA sluta gnälla !!

I dagsläget känns det som att det finns hopp för ansiktet , om man nu vågar säga så högt , ska tillbax till läkaren idag & hoppas på att kunna trappa ner ytterligare med kortisonet från imorgon , vill ju avvänja ansiktet från det & ser hur jag klarar mig utan lixom, livrädd att det ska blomma upp helt igen när jag slutat med kortisonen ... 

Hostan är helt ok dagtid , men jag fattar inte , nätterna är fortfarande hemska , helt galet , jag har inte sovit en hel natt sen hostan kom, och jag märker enormt mycket att jag ligger minus på sömnkontot , mitt humör sviktar satan. 

Uppdaterar mer sen , måste få i mig lite kaffe nu!

Tjingeling

<3

Älskar mina nya jeans 💁



Nertrappning pågår!

Nedtrappningen pågår förfullt , och "pepparpeppar" så verkar det gå bra! 

Känslan av att kunna se sig själv i spegeln & faktiskt inte må illa , är fantastisk , jag är fortfarande flammig & lite sårig , men det har blivit enorm skillnad , svullnaden har gått ner , det kliar fortfarande , men inte lika mycket :) 

Hostan är under kontroll dagtid , men nätterna är hemska , hostar halvt ihjäl mig & krampar som fan i magen ! 

Men efterssom att hostan inte är lika jobbig på dagarna längre så har jag äntligen kommit igång med maten = lycka :) träningen däremot måste jag fortfarande  avvakta med , efterssom att ansikte inte är helt bra & efterssom att jag har en förkylning, så jag får fint vänta några dagar till , trots att jag håller på att bli tokig av att inte få träna !! Men snart så , och då kommer bloggen innehålla en mer nöjd tjej , som delar med sig att sitt aktiva liv , innehållande familj , träning & lycka , istället för detta jävla gnällande , blir så trött på mig själv , haha! 

David åkte skridskor på gympan häromdagen , för första gången , & jäklar vad grym han är , min stora kille <3 han får ha kvar skridskorna på skolan , så han kan åka på rasterna , han tycker det är så himla kul! Sen har ju ungen en vilja av stål & är envis som få , & det kommer man sjukt långt på. 

Äntligen fredag!
Innebandy för lilleman ikväll , sen blir det fredagsmys med min fina familj ! 

Imorgon ska Saga på kalas i Enköping , i bowlinghallen , 2 av hennes bästisar har kalas tillsammans , det ser hon jättemycket fram emot. 

Ska vika lite tvätt nu , sen kurera mig en sväng i soffan innan det är dags att puttra mot byn föratt hämta hem apungarna ;) 

Tjäna

Tisdag

Sitter & dricker isvatten med färskpressad citron i , grymt jävla gott! Känns skönt för halsen oxå !

Idag kokade jag ingerfärsthé med honung & citron , första klunkarna var heeelt okej , sen var det inte lika gott längre , haha! Hade nog lite för mkt ingerfära i tror jag , för det tog över helt! Men jag vet inte om det var inbillning eller hostmedicinen jag tog i samma veva , men kändes helt ok med hostan därefter ett tag , tills det satte igång igen , haha. 

Idag har jag iallafall fått i mig ett gäng smörgåsrån & lite mat från igår , och fått behålla det trots hostan , så hajvfajv på den! Hoppas det fortsätter så! 

Alla barnen är nattade , och jag väntar på att klockan ska slå 20 , då blir det Ullared :) 

Och idag fick jag veta en fantastisk sak , precis vad jag behövde i detta elände :) underbart !! 

Hejdå

Sådärjah

Fortsatt sjukskriven till den 27.e till att börja med , ska påbörja nertrappning av kortisonet på fredag , efterssom att för lång behandling av kortison kan ge rosacea , vilket är bestående , så huden måste få möjlighet att vila från krämen. Och på måndag ska jag tillbax till läkaren igen & se vad detta ger för effekt , om allt blommar upp igen , eller om det börjar ge med sig. Väntar fortfarande på remissen till hud , där detta ska utredas noggrannare . 
Fick även hostmedicin utskriven , skönt. Kanske finns ett slut på detta elände ändå nånstans. 

Nu ska jag hosta vidare... 

Hej hej

Laddar

Står & laddar!
Ska vara på vårdcentralen kl 14.30 & höra vad läkaren säger om ansiktet! Måste erkänna att jag ser en liten förbättring utseendemässigt , men det är långt ifrån bra på långa vägar! Gör fortfarande svinont och kliar! Måste ta upp min hosta oxå , kanske få nån mirakelmedicin , så jag kanske kan sova på nätterna & börja äta lite smått utan att vara rädd att det ska komma på retur med en hostattack ! 

Tog mig faktiskt i kragen & lagade mat idag , kvällens middag alltså , som jag hoppas kunna äta lite från , håll tummarna! Wokade marinerade morötter , med en currygratäng med fläskfilé & parmesanost ! 


 Doftar helt fantastiskt , så en liten liten portion ska jag bannemig ha ikväll , oavsett om den kommer på retur eller ej !! Sådetså... 

Nu blir det En kopp Java innan jag far , uppdaterar sen!

Hejhej

Ytligt!

Så sjukt jäkla tacksam över att det enbart är EN enda person som vet att jag har börjat blogga igen , då kommande inlägg faktiskt kommer att komma vara jäkligt ytligt & patetiskt , men jag MÅSTE få vädra !! 

Just dessa 3 nedanstående 
saker kommer jag 
alltså nu att gnälla om :
-
1 : mat
2 : smink
3 : hår

1 : MAT
Jag är så sjukt jävla hungrig!
Jag fantiserar om mat hela tiden , jag skojar inte , verkligen hela tiden , jag googlar fram bilder på god mat & LÄNGTAR tills min jävla hosta har gått över , så jag kan få laga mat till ett helt regemente & äta upp allt SJÄLV ! det kliar satan i halsen , så dom få gångerna jag har provat äta så har det irriterat satan & hostan har förstört allt , vet ni vad jag har ätit idag ? Vet ni ? Nej , klart ni inte kan veta , men jag ska berätta för er att jag har levt på kaffe & vatten ända till kl 17.30 idag , och då gjorde jag faktiskt iordning en varma koppen , ministrone, föratt försöka släcka min hunger , fick i mig lite mer än hälften , sen kom den , den jävla hostan.. Bajs! Så nu sitter jag här , hungrig & fantiserar åter igen , om dagen jag kan få äta en rejäl bit mat :( 

2 : SMINK
Ja , alla som känner mig vet ju hur mycket jag älskar att sminka mig, jag brinner för det! Jag kan sminka mig i tid & otid , jag tycker det är så himla roligt! Men nu , tack vare min äckliga allergiska reaktion jag fått i ansiktet , så har jag sen förra onsdagen inte kunnat sminka mig alls , så inte nog med att jag är äcklig i hela fejset , så är jag ful på köpet! Jag ser så himla gammal & trött ut utan smink :( så jag längtar så oerhört mycket tills allt lagt sig och jag kan få dra på lite mascara , lite eyeliner & kanske nån rolig ögonskugga. Patetiskt , jag vet , ytligt , jag vet , men jag är iallafall ärlig & det är en bra egenskap tycker jag! 

3 : HÅR
ja , denna historia hör ju ihop med ovanstående , den har med eksemen att göra! Jag har en hemsk utväxt , som stör mig så sjukt mycket , men iomed att jag är så känslig i huden just nu så törs jag inte bleka utväxten! Vill inte hålla på med kemikalier i nuläget .. Ifall att det förvärrar allt , så jag får fint gå med den hemska utväxten & jag är så jäjla tacksam över att det är kallt ute & att man Måste ha mössa på sig , så jag slipper visa upp den ;) 

Där fick ni kvällens gnäll ,
Jag är alltså vrålhungrig ,
 ful & missnöjd!   

Bitterfittan själv lixom ;) 

Nu ska jag ...
Trumvirvel ...
Vänta ...
Trumma lite till ..
...
... Dricka kaffe ... 


Vackra vinterland

Det är så otroligt vackert ute!
Solen skiner och snön glittrar på marken. Stod i fönstret en stund och tittade ut på maken och våra fina barn som åkte pulka , genom fönstret hörde jag deras lyckliga skratt, och då kom ångesten igen ... Jag vill bli frisk , jag vill oxå vara ute och leka med mina vackra , lyckliga barn , jag vill oxå skratta , jag vill oxå åka pulka. 

Istället ligger jag här , i soffan , och tycker så otroligt synd om mig själv, precis som jag gjort den senare veckan , känner mig totalt värdelös som mamma :( 

Ingen förbättring med förkylningen alls , och idag har lite av ansiktet svällt upp igen och det gör så ont! Vill ta sandpapper och gnussa hårt i hela fejset , bränner och svider. 

:(

Ska försöka vila lite nu!

Vill bli frisk 😞

Fick i mig lite mat igårkväll , chockade magen rejält , men det var välbehövligt ! Dock höll inte den lyckan så länge , då jag la mig i sängen & hostanfallen satte igång igen .. Hostade så jag kräktes 3 ggr på en timme 😞 och hostat har jag gjort hela natten , krampar i magen som fan & har så ont i revbenen att tårarna sprutar när jag börjar hosta! Jag är så himla bitter just nu , och jag HATAR att vara bitter 😡 jag är ju i vanliga fall fröken positiv själv , allt löser sig alltid , men just nu känns det som att min enda räddning skulle vara ett skott i huvudet ,  kan inte minnas när jag var såhär sjuk sist & då lägger vi på mitt äckliga ansikte & utslagen på det lixom! Jag tycker riktigt synd om mig själv! 

Maken & sonen Åkte till Uppsala en sväng , dom ska köpa en hylla till vårt sovrum , och the , halstabletter & hostmedicin till mig! Försöker få Svea att sova middag & Saga ligger i soffan under en filt & myser! Själv står jag upp , känns lite bättre med andningen då , men hade bra gärna velat ligga en stund & vila jag med , vakna nätter tar kål på en! Tror jag hostat sönder några revben , eller kanske inte , vad vet jag , ont gör det iallafall , oavsett om jag hostar eller inte! 

Mår dåligt över att jag inte kunnat träna på över en vecka oxå , men i dagsläget går det verkligen inte , man måste lyssna på kroppen oavsett hur jobbigt det är! Men längtar så otroligt mycket tills förkylningen & ansiktet är bra igen , så jag kan få lägga all fokus på träning & mitt välmående igen! Ångesten finns men sunt förnuft vinner! 

🤒😤

Hoppet är det sista som överger en!
Hej sålänge

Fredag & sjukstuga!

Goddagens!
Då kör vi ett "vanligt" inlägg vettjah!
Det är fredag & jag ligger nerbäddad i soffan under 3 filtar! Jag hostar så det krampar i hela magen , snoret forsar & feber på det. Sen lägger vi till en allergisk reaktion i ansiktet som är förjävlig. Har varit till läkare 3 ggr på 1 vecka! Behandlas nu med hydrokortison & väntar på remiss till hud på ackis. Ska tillbax till läkaren på måndag & avgöra om jag ska fortsätta med kortisonen eller om vi ska prova nått annat i väntan på tiden hos hud! Träningsförbud råder , då jag inte ska utsätta ansiktet för fukt & kyla i onödan , så svettas är big No No nu , vilket SUGER balle , jag vill ju träna , jag vill ju jobba , jag vill se normal ut igen! Bränner & kliar satan & ser allmänt hemskt ut! Har ju en historia bakom mig med dermatit & kronisk känslig hud , så rädslan att det ska gå lika snett för mitt ansikte som det gjorde för mina händer är stort! Tar psykiskt på mig! Så nu håller vi tummar & tår på att denna resa snart är avslutad! 

Utomhus är det 22 grader kallt! 
Barnen är på dagis & skola , Svea är den lilla skyldiga som bjudit på hostan & förkylningen , då hon var sjuk fredag - onsdag! Men nu är hon mycket piggare & jag hoppas att resten av familjen klarar sig från detta! 

Är sjukt hungrig , men hostan & kliandet i halsen gör att jag inte kan behålla det jag äter , då det jag försöker få i mig kommer på retur i samband med hostanfallen :( men man kan leva länge på kaffe har jag hört ... 

Sveas 2 årspresent är klar! 
Blev en dyr sådan , då vi bestämde oss föratt bygga om här hemma så hon skulle få eget rum , och satan vad bra det blev! Daniel & Jimmy gjorde ett sjukt fantastiskt jobb! Vi slog upp en vägg i vårt sovrum & upp med 2 dörrar & delade av vårt stora sovrum! Lite färg & tapeter gjorde susen ! 


 
Tänk att min minsta lilla huligan fyller 2 år den 31.a! Galet , min lilla bebis ! Tiden går för fort! David ska lixom bli ettakladdare till hösten & Saga ska börja 3.an :O och själv är jag bara 19 år 😅 

Ikväll  är det innebandy som gäller för lilleman , storasyster & pappan får fint åka dit med honom , så jag & Svea blir hemma , så jag kan hosta & snora vidare. 

Nu ska jag fortsätta min kaffediet & tycka synd om mig själv!  Kanske kommer ett inlägg till senare , kanske inte ;)

Pussheej

Från fet till fit ( inte där än )

Sist jag slängde in ett inlägg här är typ 6 månader sen! Både tiden & lusten gör det svårt att hinna & orka , men jag har länge blivit uppmanad av kollegor , vänner & bekanta , att börja blogga igen , för min egen skull & föratt kanske kunna ge lite inspiration till nån som kanske behöver det. 

Men frågan är ju om nån verkligen har lust att läsa om min resa, som vi kan kalla
 - 
Från fet till fit!
Jag SKA bli fit.

I februari 2015 var jag hos dietisten , & vägde in mig på nästan 90kg. Då brast jag. Och en kallelse till överviktsenheten skickades , för att överväga en magsäcksoperation .. Väntetiden var upp till 3 månader , då kände jag att jag behövde börja nånstans i väntan på det , där kommer min vapendragare in i bilden , en person jag ALDRIG hade klarat denna resa utan , och vilken resa vi gjort ❤️ för evigt tacksam.
Jag har kämpat i flera månader , tränat stenhårt & räknat kalorier så jag nästan kräkts av det ,  men det har iallafall gett ett resultat på -30 kg på ca 9-10 månader. Jag har failat många gånger , vart nära bristningsgränsen i omgångar , ofta har jag känt att jag ger upp & går tillbax till mina gamla vanor , kommit på mig själv att sitta kräkfärdig av mättnad efter att ha ätit pizza , chips & godis, med ångest,  vilket jag gjort många ggr under resans gång,  men likt förbannat tagit mig i kragen & gett mig fan på att jag ska klara det. 

I dagens läge räknar jag inte direkt kalorier , även om jag borde , då det är En sund inställning , men jag ska skärpa till mig , när allt omkring har lagt sig! Däremot så sköter jag träningen prickfritt & där har vi anledningen till att jag inte är petnoga med kosten just nu. Är inne i en svacka där jag känner att jag trycker i mig lite vad jag vill , när jag vill. I början fick jag dåligt samvete , men sålänge jag får träna , så försvinner det dåliga samvetet ganska snabbt! Att träna har inte bara blivit min vardag , det har blivit min livstil. Tänk om jag ändå hade tagit mig i kragen för flera år sen , brukar jag tänka , men försöker leva i nuet! 

I dagsläget håller jag vikten , men fy17 vad svårt det är! Varenda dag är En ren utmaning . Men jag har gett mig fan på att denna vikt ska jag behålla! Sen har vi ju kroppen utseendemässigt oxå , alla tror att bara föratt man går ner 30 kg så är allt klart , jo tjena , tänk om folk kunde förstå vad den viktnedgången gör med kroppen , inget sitter där det en gång satt , med kläder på kroppen känns det relativt OK , men tänk varje gång jag möter spegeln utan kläder så kommer ångesten! Jag brukar inte blotta mig såhär , men känner att jag vill dela med mig av detta. Att träna kroppen tajt är så himla svårt , men jag försöker , det bästa är att träna hårt & ligga på underskott , men problemet för mig är då att jag är nöjd med min vikt , jag ligger på ett perfekt BMI , och jag vägrar gå hungrig , det har jag gjort tillräckligt känner jag! Så min resa tar längre tid än för andra , jag måste få njuta av mat , jag måste få ha mina bakslag , jag måste trilla ibland föratt orka ta mig upp igen! Men egentligen har jag inte bråttom , mest mina hjärnspöken som bråkar! 

Så målet nu är att hitta lite självförtroende . Och att aldrig ge upp men att våga acceptera motgångar! 

Syftet med detta inlägg är att ge en liten inblick! Fortsättningsvis så ska jag försöka slänga in några inlägg här & där , om min vardag , familj , träning , kost jobb & allt runt omkring. 

Så när detta inlägg är postat så ska jag påbörja dagens "vanliga" inlägg tänkte jag! 

Tack & hej!