G O T T N Y T T Å R <3


˛˚˛*˛°★SNART 2011!!!★* 。*★* ˛.*.★*.˛* .˛。*.★.*˛.¨*.★
˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛ ★GOD FORTSÄTTNING OCH★ 。**˛
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥ GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!♥
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛*★* ˛.*.★*.˛* .*˛
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ ...★..*.*★*.★*







‎( ♥#### Happy New Year 2011 ####♥|”"”;..,___.
|……_______=====_| l______________l _|__|…, ] |
“(@)’(@)”""""""*l'(@)l'(@)l """"""""""""""(@)'(@)""""'(@)





Denna familj kommer att fira in det nya året med en god middag med barnen, deras farföräldrar, morbror Arvid, moster Sofie & "Farbror" Robban. Blir alldeles lagom tycker jag :) Och efterssom att Pappan & Robban har snöjouren, så blir det helt nyktert! Ska knata över till Svärmor om nån timme, och göra förberedelserna inför middagen, ryktas om fyllda rullader, fläskfilé & hasselbackspotatis, lät inte helt fel vaa ?? ;) Ska ha klänningen som jag hade på midsommarafton tänkte jag, så den har jag dammat av efter att ha letat som en tok i garberoben !! Då blir den använd 2 ggr på ett år iallafall ;) hahaa ... Efter middagen så går vi hem & lägger barnen, sen tror jag att det blir att resten av sällskapet kommer till oss, och myser resten av kvällen :)


Innan dess så ska jag ta tag i mitt tvättberg, & dona lite.
David sover middag & Saga lägger pussel, duktiga unge :)
Har lovat att jag ska sminka henne inför kvällen, hihii !!

Njut av kvällen mina vänner (& ovänner).
Drick med måtta & ta hand om er.



HEEEJDÅÅ 2010 !!


nOt aFraiD ?!


Tänka sig, att imorgon är det nyårsafton :/
Summrering av detta år är sjukt blandat, vissa bra saker har hänt, vissa mindre bra, & vissa helt värdelösa saker har hänt/håller på att hända. Att jag är arbetslös suger verkligen balle, men värre saker händer mig för tillfället, och jag tycker att det är orättvist, varför jag ? Har jag inte tillräckligt ändå ? sparka gärna på nån som redan ligger ner ... & ju mer jag tänker på det, desto sämre mår jag .. vad är rätt & fel i denna värld egentligen? Känner mig inte "skyldig" till att detta hände, då vi har gjort rätt, men ändå blir det tvärsom :/ men jag förbannar dagen då det sker, blir man människa efter detta? Kommer jag må bra igen ? jag behöver vägledning !! eller vad vet jag? Jag var så säker innan, men nu vet jag varken in eller ut, men jag VET hur det blir!! JAG har bestämt mig, och JAG bestämmer !!

USCH Vi glömmer detta & skriver några rader om dagarna som vart istället vettja :)

Igår for jag & David tidigt in till Uppsala, Saga åkte med sin faster till hennes jobb & hade en mysig heldag med henne <3 Jag & David landade hemma hos mina föräldrar strax efter kl 8 på morgonen, där fick vi frukost, David badade, vi busade, och hade jättetrevligt. Sen kom min syrra & systerdotter dit, då packade vi ihop oss, och tog med vår lilla mamma på en promenad, vi handlade lite & sen kilade vi in på ett Loppis i Gränby som Labanskolan håller i :) Fyndade 3 jättefina tjocktröjor till David, blev 15kr fattigare ;) Helt kanonskick var alla kläder i & dagen innan hade min mamma & syster shoppat kläder där till mina barn = GULLIGT VÄRRE :) Sen gick vi hem till våra föräldrar igen, fikade, gav barnen lunch & busade vidare, sen fick vi skjut hem av syster, hennes mansfru & deras dotter , väl hemma igen så kom älskade Saga hem <3 Vi åt varma mackor allihopa & njöt av kvällen !! När dom hade åkt kom Robban & Linnéa med ännu en julklapp till Saga (superfin) VI TACKAR & BOCKAR :) och massa trevligt var det ju som vanligt ;)

Imorse vid halv 9 kom Emelie & Emilia hit :)
Vi åt frukost, lekte med barnen (jag bråkade massor med mina huliganer som var högt&lågt). Försökte natta David i växasängen, efter 4 timmar GAV JAG UPP, och la honom i vagnen istället, han somnade som en stock :) Så nu har vi nya rutiner : Att dagsluren spenderas i vagnen utomhus, eller i hans rum, & natten spenderas i hans säng, för han kommer INTE till ro dagtid tyvärr, men huvudsaken är att han sover bra om nätterna, i sin Stora SÄNG :) vad gör han efterssom att han inte somnar undrar ni?! : jo, han leker, drar fram lådoR till dörren, så han når handtaget & öppnar dörret & smiter ut, HELA TIDEN !! Han har SKITKUL kan jag lova, men det har INTE JAG !!!! nån måtta får det vara !! Jag må vara snäll, men jag har starkare vilja än den lilla grabben i vissa lägen !! Ja, tillbax till mitt fina sällskap <3 Vi har druckit mängder med kaffe, pratat av oss massor & haft det tokbra (bortsätt från mitt dåliga humör) & när Pappan kom hem så kom även Mattias, & det blev pizzamiddag :) TACK för maten sötisar :))) Barnen har lekt fint idag, och detta var välbehövligt för oss alla. <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


nu ska jag dricka kaffe med min fina make, hans bror & brorsson :)



tjiiiingeling!!

2010-12-28


En helt vanlig tisdag har snart passerat !!
Märks att barnen är i behov av dagis, & jag av ett jobb, då vi går varandra på nervera stup i kvarten.
Dom är understimulerade, & ganska uttråkade, och jag har under alla omständigheter runtomkring inge vidare tålamod tyvärr. Jag tänker för mkt, och mår inge vidare, & tyvärr så går det ju ut över barnen, när jag inte har samma lust & ork, det tilltalar inte mig att ta en promenad, eller åka in till stan hit & dit, föratt underhålla dom, utan jag gör mitt allra bästa här hemma, med pussel,  göra pärlhalsband, måla, baka & mysa framför en film osv ..

Vi har spenderat eftermiddagen hemma hos barnens faster, där vi har fått massa fika, lekt med lego & ritat lite, hann slinga svägerskans hår oxå :) Massa trevligt, och ett break från vardagen ..

Men imorgon blir det lite variation i vardagen, Saga ska följa med sin faster till hennes jobb (hon jobbar på en förskola) medans jag & David åker hem till mina föräldrar, tar oss ett bad & sen går på lite loppis med min syster & hennes dotter :) Det ser jag fram emot, & barnen oxå :) Pappan i huset jobbar ju sent imorgon, så vi har ingen brådska hem heller :) Kanske bjuder mina fina föräldrar på middag ;) hihiiii ...

I skrivande stund röjer barnen i vardagsrummet (it looks like shiiit there) och jag väntar på att pappan ska ringa & få veta vad han ska handla från ica. Om barnen är snälla så kanske det blir en fika hos deras farföräldrar efter maten.. den som lever får se, dom ska duscha innan nattning oxå.



jahapp, när det är lungt i huset så ska jag röja bland alla barnens kläder, gå igenom vad dom använder, och inte, sortera & plocka undan till barnens kusin Karla osv.

Ja jussde, den dagen som David vant sig ordentligen vid växasäng så kommer hans spjälsäng slumpas bort (vet garanterad en som vill ha den, ellerhur gumman <3 hihiii) men om inte annat så HOJTA så slumpas den bort :)


hej & heeej

julen är över ...



Sådärjah, nu är Julen över ;P
Den var förövrigt helt perfekt, vi firade med våra nära & kära, underbar mat, & barnen fick sjukt många klappar, dom hade tydligen vart jättesnälla iår :) Orkar faktiskt inte skriva upp allt dom fick, men David fick en växasäng av oss, som skulle invigas idag, efter 1 ½ timme gav jag upp. Han lekte, stojade, öppnade dörren & sprang in & ut hela tiden, sluta med att jag nattade honom i spjälsängen istället, han slocknade på 2 röda !! men skam den som ger sig, bara att försöka varje dag tills det går :D

Annars då ?
Jodå, färgarde håret igår, chokladbrunt, känns fräscht :)
David sover, Saga har gjort pärlhalsband & lekt lite med sin kusin Matte som hänger i garaget för tillfället ;)  Glor runt på ams & hoppas på napp, men idag fanns det inget jobb för mig att söka tyvärr ... SUCK !!

Har skalat & skivat potatis, och skurit upp skinka inför kvällens middag, som blir potatis&skinkgratäng :) Lyssnar på lite musik & är allmänt uttråkad ...




jahapp, hejdå rå !!

dan före dopparedan <3



Imorgon är det julafton :)
Ser fram emot julmaten, att få umgås med alla våra nära & kära, att se barnen öppna klappar & ha det bra <3 Julen är & kommer ALLTID att vara barnens högtid :) Jag & Pappan köper inte julklappar till varandra, känns töntigt efterssom att vi har gemensamt konto, alltså samma pengar, och har haft det i fleera år, vaddå byta pengar med varandra.. roligare att kunna spara undan & göra någe kul med familjen i sommar känner vi stället !! Och vi köper enbart klappar till våra egna barn, låter egoistiskt, men så är det, av ekonomiska, och andra anledningar. Jag gillar julen, mest pga allt få samlas med dom man älskar mest, inga måsten, inge stress, bara massa mys :)

PLUS ATT MIN ÄLSKADE SYSTER FYLLER ÅR IMORGON :)
<3




nääh, lite sömn på dethär så ...





pussheej

Dan före dan, före dopparedan :)

 eller nått, blev det rätt tro ? ;P




jaja, dagen spenderades hemma till en början, pyntade in månadens räkningar (blääh) mös med kidsen (som välte granen & rev den totalt för typ 8.e gången) och lite pulande hemma :) Mot eftermiddagen packade vi in familjen, för en tur till Uppsala, mötte upp min mamma, syster, systers karl & systerdotter för en handlar-date :) Köpte lite snacks till Nyår, lite mat & ska handla mer när jag vet hur ekonimin ser ut efter dragningen av alla räkningar !!

När vi kom hem igen så kastade vi barnen i säng, och dom slockande gaaanska snabbt :) Sen for Pappan iväg till Bärby (det är ju onsdag) och jag har grilljerat julskinkan. Borde tvätta & dona, men vaafaan, det är ju en dag imorgon med.

Igår fyllde Världens Bästa Vilmer 3år :)
Sagas älskade fästman <3 Så familjen hämtade upp mig efter jobbet, och sen for vi mot knifetown, för en snabbfika & lite lek, massa mysigt, och våra 3-åringar leker ju sååå fint ihop <3 älskade ungar !!

Nu sitter jag här, knaprar lite chokladöverdragna nötter? och funderar på livet...
Önskar att allt kunde vara lite lättare, jag gillar INTE känslan jag har just nu, vaaarför lixom :/
Kan inte alla problem bara försvinna utan smärta ?! när ska det vända tro ?
usch, måste sluta tänka så mkt...


Ingen risk att det blirv någe jobb den närmaste tiden iallafall, då Restaurangen har stängt från idag, tills den 10. januari ...





nääh, nu kom min bror, så bye bye






2010-12-15


Goddagens !!

Vettetusan vad som hände imorse, men barnen vaknade som vanligt strax efter kl 6, men efter ca 30min så SOMNADE BÅDA BARNEN OM !!!??? vilket lyx, så vi klev upp strax innan kl 10 :) Tänk om man kunde få sovmorgon lite oftare, vilka snälla, glada föräldrar alla barn skulle få då ;)

Har precis vart ut i garaget & kollat upp ett reg.nr till min älskade make, som han behövde.
Saga sitter & lägger pärlplatta, David har jag lagt med en flarra, men han verkar INTE vilja sova, & själv sitter jag & poppar lite musik & funderar på vad dagen har att bjuda på.

Lär få ta upp David om han inte somnar inom 10 min, kanske går vi ut en sväng då, men BARA om jag hittar mina termobyxor ... Hmm, vart kan dom vara ?

Tvättar förövrigt sängkläder, & har plockat ur diskmaskinen.
Imorgon hinns det inte göra mkt, då jag jobbar 8-16.30, och barnen går på dagis från kl 6.30.
När man väl kommer hem är det dax att natta barnen typ, och sig själv, då det är samma tider som gäller på fredagmorgon :) Känns jättebra, då jag VERKLIGEN vill jobba !! Jobbar nere i Parken då, med alla trevliga damer ;) Dels Robbans faster, supergullig kvinna :) Lite kul, världens är bra liten !!

Ooh, är inne på min 6,e kopp java för dagen hittills, dags att brygga ännu en kanna kaffe !!
Pappan jobbar sent idag & imorgon, men på fredag kommer vi hem runt samma tid, och ska ha fredagsmys för hela slanten.

Helgen ser vi massor fram emot, då Familjen Cirkus kommer hit, vi ska åka pulka, grilla korv & mysa gärnet, lääängtar <3

Har sökt flera jobb idag igen (Dels skrivit upp mig som vikarie på förskolor i Uppsala & enköping, TACK för tipset IDA ;)

nu ska jag slänga mig på soffan & mysa med min dotter, och se över om min son har somnat eller ej ...





heeeejdåå !!

SURPUPPA !!


Usch, idag är det ingen vidare bra dag !!
Ringt runt till a-kassan, försäkringskassan, bett om att få massa intyg & papper hemskickat, föratt kunna komplettera mina handlingar så jag KANSKE får godkänd akassa till nästa år !! 

Överallt läser jag om folk som köper julklappar hit & dit, folk som inte vet vad dom ska köpa till sina nära & kära, medans jag själv, inte KAN köpa julklappar till mina familj, då jag prioriterar tak över huvudet & mat på bordet denna jul istället. Det suger, jag söker ingen sympati, men det suger ... Varför kan inte JAG få ett jobb ?? Jag är UNG, har 5 års arbetslivserfarenhet & verkligen VILL jobba, medans det sitter alldeles för många därute på sina feta arslen & INTE ÄR ETT DUGG INTRESSERADE av att jobba !! varför lixom ??!!

Jo, jag tycker synd om mig själv idag, och alla andra dagar ..
Inte bara om min själv, även om mina barn & deras Pappa, som får avstå väldigt mkt.
Men jag skattar mig lycklig över vilken fin familj vi är, oavsett våran pengarbrist, så finns vi för varandra, vi skrattar, vi ler, och vi njuter av varandra. Vi gör det bästa av allt. Inte alla förhållanden som klarar denna situation, som vi går igenom <3 Så det är jag jättestolt över. Har sagt det förr, men säger det igen : VI LEVER PÅ KÄRLEK !!

Julklappar är inte allt, inget speciellt överhuvudtaget, men själva grejen, att få köpa någonting till barnen lixom .. Ska verkligen snålhandla mat & blöjor för barnbidraget, och SE TILL att det finns några kronor kvar så jag kan köpa något, litet symboliskt, som barnen får öppna på julaftonsmorgon :)


äsch, vad vinner jag på att gnälla, allt löser sig, tids nog, gäller att ha tålamod ..
Håll tummarna nu på att alla papper hinner komma hem & kan skickas vidare inom kort, så förhandligen kan börja, och håll tummarna på att det blir godkänt !! TACK ;)








 om ni bara visste, vad jag är påväg att avstå, föratt jag & mina familj ska få det bra !!

- Måndag igen !!



Och SWISCH så var helgen över :/
Som förövrigt var riktigt lyckad, innehållande enbart massa familjemys <3
Vi bakade pepparkakor i lördags & kokade knäck, och åkte & handlade en snabbis, igår bakade vi saffransbullar med kokos, klädde julgranen & tog den allmänt lungt !! Nog föratt barnen bråkar & slåss varannan minut, men bortsätt från det så har helgen vart perfekt.

Imorgon vaknade min son några minuter efter kl 5 ..
Upp & hoppa, klä på oss, äta frukost, osv, IFALL dom skulle ringa & fråga om jag vill jobba så ville jag vara väl förberedd, men idag behövdes jag tydligen inte, håller tummarna på morgondagen :) Barnen är lediga idag, tis & ons efterssom att dom ska vara 22timmar på dagis tors & fre, då jag jobbar 8-16.30 då. mysigt att slippa stress & dagisbråk på morgonen. Skulle det vara så att jag ska jobba mer innan dess, så får jag lämna barnen, men annars blir dom hemma tills på torsdag.

Idag händer inte mkt, det är ju LUCIA, och barnen missar sitt firande på dagis på torsdag, så jag har bestämt att vi ska ha lite luciafirande här hemma istället, ikväll efter maten :) Har inte mkt till fika hemma, men lite saffransbullar & kaffe bjuds det på ;P känns som att det är själv grejen som räknas !! bjöd bara grannarna (som vi är släkt med) det är viktigast för barnen att dom får mysa med dom :)

jahaja, uttråkad, frusen & trött ...
ingen vidare kombo..

fick för övrigt 4 nya : "Tack för din ansökan, men tjänsten är tillsatt med annan sökande " på mailen idag :( suger verkligen med såna mail, men skam den som ger sig, jag ger bannemig inte upp !!









tjaaarååå !!


torsdag igen !!



Tjingeling !!
idag är det torsdag, och jag & barnen är lediga idag :)
Jag jobbade nere i Parken igår, och jobbar uppe på Rullan imorgon !!
Och ang nästa vecka så vet jag att jag jobbar tors-fred 8-16.30, nere i Parken men tror (hoppas) på att det blir mer ändå ;P Skönt att få jobba, göra det jag tycker är kul, och veta att det kommer in enstaka kr iallafall.

Har precis lagt David för hans lur, och Saga ligger i soffan & tittar på Alvin, så jag passar på att sitta här ;P
Kl 13 ska jag vara på AMS på ännu ett möte, undertiden leker barnen med sin farmor (GULD VÄRT) på så sätt slipper jag ha barnen på dagis , töntigt att dom ska behöva vara där 2-3 timmar lixom, föratt jag ska på möte !! Men måste komma ihåg att ringa dagis, och säga att dom kommer imorgon, eftersom att jag ska jobba :)

nu ska jag vika en omgång tvätt, och sen damsuga lite ...

sist men inte minst, så vill jag bara påpeka, vilka fantastiska människor vi är omringade av <3
den peppning, det stöd & den kärlek & hjälp, som vi får av våra nära & kära, är så himla uppskattat !!
VI ÄLSKAR ER !!




Kul Jul ?


Har lite smått panik, MEN jag har rätt inställning, och det kommer man långt på.
Men jag måste erkänna att det är JÄVLIGT oansvarigt !! fyfan, nog om detta !!




Okej, avslutade nyss ett samtal med A-kassan, och det kommer dröja YTTERLIGARE 2-4 veckor, innan jag ens får svar om min ansökan blir godkänd, eller ej .. Så vi lär få en kul jul ... fyfan, tur att barnen är så pass små, att dom inte förstår innebörden av julklappar ännu, men känslan, av att inte kunna ge sina barn paket på julaftonsmorgonen, gör ont .. har inte ens några tårar kvar att gråta ... jag kan lixom inte göra mer än vad jag gör, jag söker ALLA jobb jag tror att jag har lilla minsta möjligheten till att kanske få, jag tar ALLA extrapass på Restaurangen jag får, och jag vet inte mer vad jag kan göra än så ?! Och det är inte mitt fel att stämplingen inte kommer igång heller !! Och Pappan i detta hus, han är helt enorm <3 Jag vet INGEN annan på denna jord som kämpar lika hårt som honom, föratt vi ska få det att gå runt ... han jobbar hårt dagtid, han har snöröjningen, och annat ute i Bärby, han gör ALLT han kan, för sin familj. Jag höjer honom till skyarna, och lite till !!

Fick frågan häromdagen av en arbetskamrat, vad jag önskade mig i julklapp, självklart svarade jag honom : Att få bli frisk, och att barnen är friska :) , men jag har nog en liten önskan utöver det .. Here we go : SNÄLLA TOMTEN - ge mig fast jobb på restaurangen, måndag till fredag , i portionering ... snälla, snälla snälla !! Trivs så himla bra där nu, när jag verkligen får göra det jag tycker är kul :) Stämningen är bra, och jag VILL åka & jobba !! Det är ju så det ska kännas, så varför, kan dom inte bara inse, att dom behöver anställa en till (MIG ALLTSÅ) , haha !! önsketänkande såklart, då dom inte anställer i dagens läge, men DRÖMMA FÅR MAN !!

jaha, har hunnit med en hel del sen jag kom hem efter att ha lämnat barnen på dagis !!
Har bäddat alla sängarna, plockat upp allt skit från golven, röjt i tvättstugan, badrummet & på diskbänken. Plockat ur diskmaskinen, kört igång en maskin tvätt osv.. osv ..


nu ska jag unna mig att kolla på Våra Bästa år, krypa ner under en filt, och bara vara !!




tjenixen !!

... så var det söndag igen ...



Och så var det söndag idag :/
Helgerna går så fort att jag knappt hinner reagera !!

Pappan & Saga är utanför & skottar snö, och ska sen ut i garaget & pula lite.
Själv väntar jag på att tvättmaskin ska gå klart så jag kan köra upp de i tumlaren, & David, han sover sin lur, när han har vaknat ska vi joina resten av familjen ute <3

Igår spenderade vi dagen i Uppsala, då det var kalas för Kevin, som fyllde 9år i fredags :)
Massa fika, och trevligt sällskap :)) Efter några timmar där så for vi hem till barnens farföräldrar där vi åt middag med dom :) Mumsigt värre. Sen hem & kramas lite, innan kidsen slocknade !! Pappan spenderade sen kvällen ute i garaget/vedboden, meckade, och högg ved, medans jag bäddade ner mig strax efter kl 9 tror jag !!

jahapp, har inge mer att skriva tyvärr ...
så : HEJDÅ !!

<3




╔══♥
╚╗╔╝
╔╝(¯`v´¯)
╚══`Y O U ♥ ♥
DANIEL, SAGA & DAVID !!

full rulle

HIPP HIPP HURRA !!!
MASSA GRATTIS TILL ÄLSKADE LILLA KEVIN, PÅ HANS 9-ÅRS DAG IDAG :)
VI ÄLSKAR DIG !!








Jomenvisst sörrni !!

Igår åkte jag tidigt in till Uppsala med barnen, lämnade dom hos min mamma & for vidare föratt jobba några timmar !! Sen hämtade jag barnen & for till Akademiska, för kontroll för Sagas öron, på Öron-Näsa-Hals-mottagningen. Hade bokad tid kl 14.40, men tog över en timme innan vi fick komma in !! Saga var så himla duktig & gapade så hon fick titta i halsen, och skötte sig exemplariskt när hon tittade i öronen :) Läkaren konstaterade att Sagas trumhinnor är "trubbiga" alltså inte runda, som dom ska vara, och vätska från förkylningar & öroninflamationer har samlats bakom trumhinnan, och bildat förträngelse. Så olika altenativ togs upp & ett avgörande hörselprov som ska tas idag visar hur vi ska gå till väga, om det kan läkas av sig självt, eller om den behövs en liten operation (som suger ut vätskan så trumhinnan kan läka) eller ev rör i öronen, som torkar ut vätskan, det visar sig helt enkelt !! Inget av dessa ingrepp är farliga, utan görs flera ggr per dag :)  

Så när David har vaknat så ska dom få lite mat i magarna, sen åker vi in, min älskade underbara mamma, möter upp oss & underhåller David, medans Saga gör provet, med mig närvarande till 100 % :) Efter det tigger vi nog skjuts hem av barnens farmor, som jobbar på sjukhuset & slutar vid 16 :) Blir kanon :)

jag är trött, hela familjen somnade i soffan strax innan kl 18 igårkväll ;P
Pappan nattade barnen strax efter det i deras sängar & jag vaknade vid 20, och la mig i sängen istället, somnade om som en gris, och sov tills imorse runt 7 då barnen vaknade.

Förkylningen håller i sig, är lagom less, hoppet om att vara frisk till jul, är borta ..
Blev tillfrågad att jobba idag, chefen ringde imorse, jag bad henne se om det fann någon annan som kunde jobba, annars skulle jag komma. Lättad så fick dom in en annan .. Hade blivit vääääldigt stressigt med barnen, fixa barnvakt, och klämma in hörselprovet annars !! Skönt att det löste sig !!




nu ska jag krypa ner i soffan med min fina dotter <3



pussheej