HejHopp !!


Imorse vart jag & barnen så uttråkade, att vi bestämde oss föratt fara in & våldgästa min kära Mamma :) Sagt & gjort, strax innan kl 9 så plingade vi på dörren hos henne i Gränby & klev på. Gladare än gladast vart Mormor kan jag lova, & barnen likaså !!

Vi fikade, barnen badade, vi busade & hade det supermysigt i flera timmar.
Min syster & hennes dotter kom även dit & förgyllde våran dag med massa lek :)

Nån timme efter det var det dax för Pappan att hämta oss & vi for till Sjukhuset för kontroll.
Saga var så himla duktig, och imponerade GRYMT mkt, min fina tjej <3 På fredag är det dax för hennes OP, & det kommer gå superfint, litar helt på den kirurgen & sköterskorna vi fick träffa.

Åkte & köpte blöjor & se for vi hem.
Pappan vidare på möte, & jag gav barnen middag.
Väntar in honom snart, så vi kan natta barnen, sen ska jag sy gardiner eventuellt , & vi ska hinna se Saw IV (annars tar vi det imorgon) ... vi få la se !!

Nu måste jag bryta kaoset mellan kidsen, dom bråkar om Sagas sparbössa :/





bye bye then


(jussde, var på arbetsintervju häromdagen, önska mig lycka till, får svar inom nån vecka !!)

- Tjäänna ;)



Dålig bloggerska = moi !!



Började söndagen med sovmorgon, Pappan gick upp med barnen vid 5.30, medans jag själv låg tills efter kl 10 ;) Välbehövligt, & skönt som attans. Åt frulle & sen lämnade vi över Saga till Farmor & Farfar, hon följde med dom till deras bekanta & åt lunch & fikade. Mysigt för henne med egentid med dom, utan oss. Här hemma kämpade vi med nöd & näppe att få David att sova sin lur, men vid 14 tiden gav vi upp & klädde på oss & gick över till min bror med familj, för en fika med dom & Ida :) Mycket trevligt, och det slutade med att jag fick med mig min lilla brorsson hem, så hans mamma fick åka & sola, och hand pappa fick mecka bil :) Världens snällaste unge, och när Saga kom hem var hon en ängel mot honom, matade honom, och gosade. Kul att se kusinerna få så fin kontakt redan från start ♥.

Barnen busade, medans jag hann byta gardiner i matsalen, köket & i tvättstugan :)
Sen kom Adams mamma & hämtade honom, han sov som en stock då ;) hihiiii !!

Började med middagen, som idag bestod av köttfärssås med spagetti, & strax efter maten så nattade vi barnen då klockan helt plötsligt vart 19 :O

Och här sitter jag nu, Pappan känner sig inge vidare bra, så han ligger nerbäddad i soffan & jag satte mig här, föratt uppdatera er, och mig själv ;)

Imorgon är det dax för kontroll & provtagning inför Sagas operation på fredag.
Ska vara på sjukhuset på eftermiddagen, så förmiddagen blir lugn, & kanske hälsar vi på mormor innan läkarbesöket, beroende på hur David sover (om han sover) ...

Nu är det superviktigt att Saga håller sig frisk tills på fredag, så jag ska skydda henne från allt jag kan, i den mån det går, för denna sakens skull så är det viktigt. Så OP blir av, och vi får det överstökat & kan börja hennes nya liv, med bättre hörsel & förhoppningsvis inga fler öroninflamationer.



nu ska jag ta mig en bit tigerkaka, som jag bakade tidigare :)
och sen blir det en dusch & sen nattinatti ...



god kväll på er !!

- PLUSGRADER <3


oooh, jag verkligen älskar det faktum att det är PLUSGRADER ute :)
Sånt gör mig riktigt glad :)

Något som gör mig mindre glad, är att betala räkningar ...
några fjuttiga kronor vart det kvar, så vi får leva på kärlek nu ...
hur vi ska lösa mat, blöjor, busskort & den biten ? jadu, ingen aning ..
behöver jag säga mer ? :(

Har iallafall lagt ut min älskade , fina vagn på Blocket ..
gör ont i hjärtat, då jag älskar den vagnen, men what to do lixom ?

http://www.blocket.se/vi/32314511.htm



usch, hatar att vara deppig pga pengar :(


se det ljusa istället : plusgrader, plusgrader, plusgrader !!
David sover middag & Pappan tog med sig Saga ut på en biltrip.
Familjen Skönsberg kommer ut om nån timme, Daniel ska göra nån service på deras bil.
Funderar på om jag slänga ihop en sockerkaka kanske ?




nääh, fyfan, ta tag i mitt hus som ser ut som ett bombnerslag kanske ?





herrå

 

- nu är det lördaag igen !!


Är skapligt nöjd över att få sova till 05.30 typ idag :)
Dock så är bägge barnen på pisshumör & bråkar stup i kvarten.
Pappan har sovmorgon, & jag försöker aktivera barnen i den mån det går, vi har byggt med klossar & ritat. Men nu vill dom ingenting, så jag gav upp, ska snart göra ännu ett försök med att rita tänkte jag. Men innan det ska jag tömma sista skvätten kaffe ur kannan.

Vi har inga som helst planer för dagen, förutom att jag ska betala räkningar när David sover sin lur sen.
Känns bajstråkigt, pengarna kommer lika fort som de försvinner (men så är det ju för de flesta) ... Man ska vara glad över att man har tak över huvudet & mat på bordet.

Något som gör mig glad är att det är enbart 1 minusgrad ute :)
Skaplig skillnad från i torsdags, då det var 27 minus när vi for till dagis & jobb.
Ryktena säger att det kan hända att det blir nångon liten plusgrad idag oxå, om så är fallet, så ska vi njuta av den ordentligt, kanske firar med korvgrillning eller så ;) Mysigt värre.

ang magen, så är det betydligt bättre, har dock fortfarande lite ont, men tänker inte så mkt på det. Tar medicinen som jag ska, och undviker allt som jag vet kan knasa till det i magen. Har klurat lite, och sist jag hade som mest ont så visade det sig att det mycket berodde på all smärtstillande jag åt för ryggsmärtan just då, & att magen inte pallade med det, och nu till frågan : Kan p-piller ge samma resultat ? Började ju i samma veva som jag började med dom :/  äsch, inte fan vet jag...

Tycker att det är så himla tråkigt att alla är sjuka hela tiden, nu måste det snart bli bättre för oss, och mina vänner därute som plågas av alla olika dumma förkylningar & så. supertråkigt tycker jag ...

ska ta & vika lite tvätt snart, & vid 10 ska jag väcka Pappan, för då ska vi äta mysfrukost, nygräddade baguetter, med massa gottigt pålägg, smoothie med vaniljyogurt, ananas, banan & juice (mixa & svep)...



tjillivippen !!

- Fredag :)



Idag är det fredag :) Jippie.
Ska snart åka & lämna barnen på dagis, & sen åka vidare till jobbet & arbeta mina timmar, föratt sen ta HELG :) känner på mig att detta kommer bli en kanondag.

Är så himla nöjd med gårdagen, då barnen verkligen trivs som fiskar på dagis.
Dom behöver verkligen dagis, & enligt personalen så hade det inte ens märkts att dom hade vart borta i 2 veckor :) Då trivs man ;P Bästa faster Camilla hämtade barnen igår, & det tackar vi för, utan all er fina hjälp skulle det inte funka alls <3

När vi kom hem hade allt vatten frusit på gårn, roligt värre, men ca en timme senare rann det i kranarna igen, fint sammarbete & händiga människor :)

Pappan & jag somnade kl 20 igårkväll, himla skönt.
Ikväll är det Fredagsmys hemma hos oss, barnen längtar :)

Nu ska jag göra barnen startklara, sen far vi :)



Hoppas alla verkligen FÅNGAR DAGEN :)






pussheej

- its cold in here :(


12-13 grader har vi haft i sovrummet inatt, med elementet på högsta ;)
Kallt? jajjamensan, men med dubbla täcken, filtar & lite kroppsvärme från Maken så funkar det :)

Idag ska barnen till dagis, för första gången på snart 2 veckor, dom behöver det SJUKT mycket, kan jag lova. & själv ska jag åka & jobba, det ser jag fram emot massor :) Kul att ha något att göra, ska snart plocka undan lite här hemma, så man slipper sånt ikväll när man kommer hem. Brukar alltid ta 8-bussen ner till dagis, men idag ska vi ta 8.30-bussen, så tar jag 9-bussen från byn, till Uppsala sen. Är ju ALLTID en timme för tidigt på jobbet typ, av rädslan att annars komma försent, men idag tror jag att jag har kollat alla busstider, så jag borde vara på jobbet till ca 10,40 kanske :)

Fy vad barnen inte kan låta bli varandra, dom slår varandra & hoppar på varandra.
Alltid gråts det, eller skriks, hua hua, dagis som sagt, det behövs MASSOR !!



Nu ska jag pinka..




hejhej

... vi skippar rubriken idag tycker jag :)


Gillar verkligen det beslut jag fattade nu på kvällen, då både jag & barnen är helt slut efter en kanondag, så valde jag att nattade dom kl 18, istället för ca 18.30-19.00 :) & vet ni ? än så är det tyst ifrån bägge rummen :) jeeeiiii !!

Vid kl 11 tiden mötte jag & barnen upp Mia på stan.
Gick runt lite & sen gick vi till donken, & köpte mat till barnen, som vi tog med oss till Chinagarden, och smörade till oss för personalen att mina stackars barn inte riktigt äter sig mätta på kinamat, men att vi vuxna däremot gäääärna ville äta på deras restaurang, smörandet funkade, så jag & Mia smaskade i oss kinabuffé, & barnen fick äta sin donkenmat där ;) hahaa..

Efter maten blev det en runda på stan, runt i lite affärer, och så. Var till ams, & uträttade lite.
Snackat massa skit, skrattat i sjukliga mängder, & bara myst massor, behövde verkligen denna dag, TACK MARIA <3

& Vet ni? vart jag än har vänt mig idag, så har jag mötts av glada, & hjälpsamma människor, sånt gör mig sååå glad :) Kan börja med i fm när jag & barnen gick till bussen, stod i säkert 5-10 min & verkligen försökte komma över vägen (55an) föratt komma till hållplatsen, men det kom bilar hela tiden, & med barn & detta väglag, så chansar inte jag, utan stod snällt & väntade, tomt från vänster, en bil kom från höger, & jag tänkte : Jaha, när denna har passerat så kommer nästa från motsatt håll, MEN den arma gulliga äldre mannen i bilen från vänster, STANNADE :) & lät mig & barnen gå över = GULD NR 1 :)
När bussen kommer, så kommer en kvinna, med ett leende på läpparna & hjälper mig upp med vagnen på bussen = GULD NR 2 :) samma kvinna hjälper mig ner i Uppsala = GULD NR 3 :) Mia köpte superfina saker till barnen = GULD NR 4 :) Inne på MattssonsGuld, får jag besked att mina önskemål om mina nuvarande ringar , går att fixa, PLUS att Saga får ta hål i öronen där, nästa månad= GULD NR 5 :) ooh, nu orkar jag inte mer, men som ni förstår, en perfekt dag, med massa glada människor runt mig, jaa, jag gillart :)


imorgon vakas det dagis & jobb = rutiner, me like.


pussheej

på blodigt allvar (känsliga läsare varnas)


Det verkar inte som att det blev någe jobb för min del idag, så jag & barnen taggar i skrivande stund inför en lunchdate inne i Uppsala med Mia :) Ska ta halv 11 bussen, så vi har en stund på oss.

Har enbart haft ett psykbryt nu på morgonen, skällt & så har jag gjort en del, men tror att barnen börjar förstå, att man INTE ska trampa på sin mamma ... Så trött på att inte ha orken längre, att sätta dom på plats & visa vad som är rätt & fel, men nu jäklar, ska jag stå på mig igen & hitta tillbax till den envisa, men rättvisa mamman jag en gång varit !! Men som jag sagt förr, det sjuka med barn är att lilla minsta leende, roliga kommentar , kram eller puss, kan få en att glömma allt skit som hänt på en hel dag, så stark är kärleken till ens barn, oavsett bakslag ... Mina älskade , fina ungar <3 Men det är bannemig inte lätt alla gånger.

Nu till rubriken :
Tänkte på en sak, ang kvinnoproblem :/
PMS, lingonvecka, mens, you name it, kärt barn har många namn.
Anyway, är det normalt att ha mens i 11 dagar ? Är nog inne på sluttampen nu (i hope) men ändå, fick mens förra lördagen, började då med mina nya p-piller, & allt som hör till, men 11 dagar ?? nu är ju detta min första mens sen i oktober, så jag hoppas (& ber) att detta bara är tillfälligt, för faan var värdelöst det är med mens, män kan skatta sig lyckliga, som slipper sånt skit !! Mens är skit, skit, skit !! intresseklubben antecknar, men det är MIN blogg som sagt, mina samtalsämnen som tas upp & som ni själva väljer att läsa !!




jahapp, nu ska jag springa ut i garaget, och hämta vagnen, & bädda med åkpåsarna, så barnen fraktas varmt & mysigt på stan idag :)




hejhej

- Kaffe & tystnad ...



Tystnad råder över detta hus just nu.
Saga blev kvar hos farmor en stund, efter att vi vart där på en morgonfika, medans jag gick hem föratt lägga David för hans lur. Så nu sover David, sen över en timme tillbax, & jag har hunnit andas, och tagit nya tag. Vikt lite tvätt, damsugit lite & plockat ur diskmaskinen. Skrivit en nota , & väntar nu på att han ska vakna, så vi kan gå tillbax till famor & åka med henne & barnen till ica & handla. Har hunnit ringa dagis oxå, kanske ska jobba imorgon, & ville se om barnen fick komma, & det fick dom. Ingen av barnen har haft feber sen igår, så det var OK, & dom ringer ju i värsta fall. Väntar bara på att Chefen ska höra av sif ang morgondagen, så jag kan ringa tillbax till dagis ang tider OM dom ska dit. Om inte annat så ska dom dit på tors & fred, då jag iallafall jobbar då.

Känner att jag verkligen behövde andas denna stund, magen är fortfarande i uppror, och jag är utmattad av kramperna. Dock så känns det mkt mildare idag, därav att jag vill jobba imorgon.

Trodde inte jag skulle överleva gårdagen, med barnen & deras trotser, men det gick ;)
Fick några psykbryt & så, men det gick helt OK, Tog en dusch med barnen på kvällen, sen tog Pappan över när han kom hem från jobbet, skönt med avlastning !! När barnen var nattade så dog jag i Pappans famn, och slocknade strax efter kl 20 = mys :)

Idag har dagen gått över förväntan.
Barnen har lekt relativt fint, och "pepparpeppar" lyssnat på mig.
Vi var ute en sväng på morgonen & lekte, innan vi sen gick till farmorn & tiggde kaffe.
Hoppas det fortsätter så, dom ska får hjälpa mig med matlagingen sen, vi ska göra Pastasallad med ost & skinka, & mysa i soffan (i den mån det går) ..

ska slå på en kanna kaffe till, och vänta på att Lilleman ska vakna, så vi kan åka & handla någon gång.
borde ta tag i att sanera tvättstugan & badrummet, men jag orkar faktiskt inte. Får bli helgens projekt kanske ?




tjiiiiingeliiing

.... det blir bättre snart ?


Sen kl 4.15 har vi vart vakna, & jag är trött som fan :/
När ska det vända? När ska han lära sig att sova på morgonen?
Jag menar, till halv 6 skulle ju vara guld, men detta är våran vardag.
Finns inte mkt annat & göra än att gilla läget, men det tar på krafterna, att orka vara en bra mamma, och att orka vara en bra fru / vän. Känner mig mer som ett nerv-vrak, att åka & jobba om dagarna är rena rama semestern. Då David är i sin trots, & Saga i sin. Ingen av dom lyssnar, & dagarna består av skrik, bråk & missnöje. Tråkigt :( Känner mig otillräcklig, och utmattad. Vill vara en bra mamma, med bra tålamod & ett leende på läpparna...

Haft ont i magen sen i torsdags, börjar tro att det är kroppens sätt att säga att den behöver rutiner :/
Allt i kroppen hör ju ihop, tror att jag skulle må bra mkt bättre med ett fast jobb, med dagisrutiner, & allt vad det innebär. Nu är jag mestadels stressad, ledsen & trött. Inte riktigt så som det ska vara. Om inte tabletterna gjort verkan inom 2-3 dagar så blir det till att ringa läkarn & se över alternatinen, kanske behöver annan medicin, eller annan dos. Kommer oftare & oftare nu för tiden, & kramperna blir värre & värre. Ibland mår jag bra i fleeera veckor, sen kan det säga PANG, så håller det i sig en vecka eller två. Olika, men känns som att det blir oftare & oftare iallafall, eller så har jag helt enkelt alldeles för mkt tid till övers att "känna efter".

Borde verkligen ta mig in till Uppsala idag, & göra en påanmälan på ams.
Vabbade ju förra veckan, och blev då avanmäld, ja, ni hajjar. Hoppas verkligen att barnens feber går över snart & att dom är feberfria hela onsdagen så dom kan gå på dagis tor-fre då jag jobbar. Annars får Pappan vabba. Så är det bara. Måste ju vara feberfria minst ett dygn innan dom får komma till dagis igen, visst är det så ? Denna flunsa har INTE vart rolig, blandat med barnens trots, och detta missnöje all the time, tar knäcken på mig. Fy tusan. detblirbrasnartdetblirbrasnartdetblirbrasnart !! 

nu ska jag sluta gnälla, och mysa ner mig i soffan, David ska snart sova middag.
Då ska Saga få pyssla med sax, papper, tejp & sånt.




hejdå

lördag lördag lördag



Kände lagom kul imorse kl 5.15 när Lilleman vaknade & tyckte det var dax att kliva upp.
Men det är ju bara att gilla läget & fint kliva upp.

Igår jobbade jag, och barnen var hos sin fantastiska farmor hela dagen :)
I förrgårkväll började jag få lite ont i magen, igår fm blev det värre, & under lunchruschen på jobbet gjorde jag allt föratt hålla tårarna borta, krampade som attans, trots att jag tagit medicinen som jag ska, Försökte äta lunch, då det brukar hjälpa litegrann att få något i magen, men ingen förbättring, & så höll det på hela kvällen & nu på morgonen när jag vaknade så känns det BETYDLIGT mkt bättre, men har fortfarande lite ont, men det går att leva med. Vet inte om det är dax för ny medicin, eller ökad dos, då det är som värst. Kan gå fleeeera veckor mellan gångerna, och då har jag inte ont alls, sen när det kommer, smygandes fram, försöker jag börja med medicin direkt, men efter det så tar det sin tid, och igår hade jag så ont att det gick ända ut i ryggen ... fyfan. Men som sagt, idag är jag mkt piggare, men har sovit som en kratta !!

Jajajussde, igår jobbade jag, haha !! Kom in på så mkt annats skit, förlåt :)
Hade en bra dag på jobbet & allt flöt på, längtar tills på tors & fred, då jag jobbar igen :)
När vi hämtade barnen hos deras farmor fick vi middag & sen gick vi hemåt, mös med huliganerna & tog igen massa tid. När vi hade nattat dom så kom Robban & Karro förbi, vi tittade på LetsDance, åt ost & kex, & dippade morötter, & snackade lite skit :) Mycket mysigt !! Tror att dom åkte hem vid kl 22, efter det gick vi direkt & la oss.


idag blir det lungt, är ju förfasiken 23 minus ute, så det blir inomhuslek all day long !!




hejhej

virrigt värre !!


här har jag irrat runt som en stressad höna halva morgonen, när det slog mig då jag tittade på klockan nyss, att jag för fasiken inte har någe bråttom :/  Min buss går 9 hemifrån, & jag lämnar barnen en liten stund innan det hos deras farmor, så varför stressar jag ? Tokigt !! Barnen har lixom dagens outfits på sig, frukost i magen & sitter i soffan & delar på ett äpple, så dom är ju startklara när jag vill börja bege oss lixom...

Så jag varvar ner här istället,
med en kopp kaffe & tycker synd om mig  själv som har ont i ryggen & huvudvärk idag.
Men vad tusan, det går ju över :) Ska åka & jobba ett pass idag alltså, sen är det HELG :)
Ska verkligen försöka fånga varenda minut av helgen, & mysa rejält med familjen <3

nu blir det en rök till kaffet !!



tjiiingeliiing

så kör vi ännu ett inlägg vettjah ;)


Denna morgon har INTE vart roligt vill jag lova !!
Från imorse när vi klev upp, så har barnen haft feber, & bråkat massor.
Inget duger, och dom är på varandra hela tiden, märks att dom har vart borta från dagis ett tag nu. Så jag hoppas att dom är friska nog att gå på dagis om en vecka, & att Saga är frisk tills den 28.e då vi ska på samtal & provtagning inför OP som blir av den 4.e mars (OM hon är frisk vill säga) ...

I skrivande stund så brygger jag min 3.e kanna kaffe, och barnen leker med vatten i badrummet vid handfatet, det gillar dom (och det håller dom lugna en stund iallafall) Det är ingen idé att gå ut, då kylan påfrestar deras hosta så jävligt, och snön är så packad & hård att man knappt kan leka med den ändå. Klurar på om jag & barnen ska åka ner till ica, sen när David har sovit sin lur,  vill köpa hem lite mys till kvällen, till mig & Pappan, avslöjar inget mer ;) Däremot så skippar vi korvstroganoffen ikväll, & kör fläskfilé, klyftpotatis & bea, känns mer som en bröllopsdagpåentorsdagsmiddag ;) haha !!

Imorgon jobbar jag, och ska hinna göra en påanmälan på ams oxå innan jobbet, då jag vabbade mån-tis. Barnen ska få vara hos deras underbara farmor under dagen, & det tackar vi för.

I helgen har vi verkligen inget planerat.
Just pga att barnen är sjuka, och föratt vi bara vill ha tid till varandra.
Ta vara på dagarna , och bara ha det bra.



Nu vill mina barn duscha, & vilken Mamma tackar nej till rena barn lixom, så klaaaart dom ska få duscha :)  mammas älskade HUUUUULIGAAAANER !!







bye bye


Bröllopsdag nr : 3

tiden går fort när man har kul.
Tänka sig att det idag är 3år sedan vi stod där i kyrkan, och sa JA till varandra.
Saga har idag varit döpt i 3 hela år, vilket innebär att jag börjar bli gammal.. kan någon snälla stanna tiden :/

jag älskar dig, du är min andra hälft


älskar bra dagar <3


Har precis skickat in flera jobbansökningar, så håll tummarna, för 5 av dom jobben som jag har sökt idag (av 8) är jobb jag VERKLIGEN skulle vilja syssla med :) PLEASE GIVE ME A JOB !!

Annars då ?
jo, jag har jobbat idag, 8-16, haft en fin & lugn dag & njutit av varenda sekund :)
Åkte & hämtade mina två sjuklingar efter jobbet hos deras farmor, & där hade dom fått middag :)
Efter det gick vi hem, och bäddade ner oss i soffan, barnen fick alvedon & bricanyl, sen blev det tack & godnatt !! Imorgon är vi lediga (vad jag vet nu) & vi ska spendera morgondagen i soffan, med massa film & mys. Barnen ska nog få nybakta scones till frukost imorgon, Mamma ska skämma bort sina hjärtan <3 Måste tvätta i vanlig ordning oxå, för övrigt släpper jag de andra "måstena" i think !!

Pappan jobbar sent idag, och jag ska strax krypa ner i soffan.
Känner tråkigt nog att det blir tidigt isäng ikväll med, som vanligt.
fryser oxå, men tinar nog snart, eldar satan här i köket :)

usch, har verkligen inge kul att skriva ...

men kan bjuda på en vacker bild :)








bye bye then

svängom ;)


Tog mig en svängom med damsugaren trots att jag verkligen inte kände för det !!
Ska ladda en maskin tvätt, och vika tvätten från tumlaren tänkte jag, för ikväll när barnen har somnat ska jag skura golven, sen direkt efter det ska jag skura golven. Jobbar ju 8-16.30 imorgon, så jag vill komma hem då utan att känna städtvånget lixom... Borde ställa mig & knäskura badrummet oxå, men det kanske jag tar på torsdag innan jag far & jobbar kväll, lär visa sig, måste ju verkligen komma isäng tiiiiiidigt ikväll om jag ska palla upp imorgon, då jag ska upp med tuppen ;)

Bästa Linnéa ska eventuellt kika över på en fika & lekdate :)
Det gillar vi, & barnen sommer sova gott inatt efter det tror jag ;)
Tror att kvällens middag blir korvstroganoff med ris, enkelt & gott.

Barnen leker i vardagsrummet & har hjälpt mig att damsuga ;)
Ska lägga David om ca 30-60 min, beroende på hur länge han pallar vara vaken.

Eldar i kamin i köket, dock börjar veden ta slut, och det finns inge mer hugget, så jag ska nog spara den sista veden tills mot kvällningen, tror att Pappan ska ut & fortsätta hugga då :)

Ska brygga ännu en kanna kaffe nu & ta mig en cigg.



tjingeliiing

tisdag


Fy vad ledsamt det är att vakna på morgonen & veta att man har huuur mkt som helst att göra, men att direkt känna att man inte har lust eller ork till något alls ..

Bägge barnen snorar & hostar som attans, men "pepparpeppar" så har ingen av dom feber idag.
Vilket känns sjukt skönt, då feber är det som oroar mig mest i dessa förkylningstider, då mina barn alltid lyckas få så hög feber när dom väl får det.

Ute är det 20 minus PLUS att det snöar ..
Sjukt tråkigt, inge utomhusvistelse idag inte, pga barnens hosta.
Deras luftvägar blir så irriterade , att det inte är värt att göra saken sämre.
Så vi ska försöka aktivera oss inne idag, så gott det går.

borde ta tag i badrummet, och grovstäda där, men jag har ingen lust alls.
Borde sortera kläder, men känner verkligen inte för det, borde damsuga & skura golven, men orken finns verkligen inte .. suck !!

Barnen ska få bada baljan efter lunch iallafall, då är dom glada en stund.
jag ska dansa soldansen & hoppas på mildare väder framöver.



blir säkerligen mer updates senare.




herrå

Lär ju inte komma som någon chock, men här är det SJUKSTUGA !!




Min bebis är sjuuuuk :(
Började igår, då han var varm & snorig, tempade & låg på nästan 39, efter lite alvedon sjönk den något, sen steg den igen, när jag tempade sista gången igår låg den på 39,8 (med alvedon i kroppen). David somnade vid kl 18 i sin saccosäck, på golvet i vardagsrummet, vi flyttade över honom till hans säng vid 18.30, & bytte blöjan. Sen sov han OAVBRUTET till kl 8.45 imorse :O Saga kom in till oss vid 4 imorse, snorade, men hade ingen feber, & så är det nu med, bävar över att febern ska slå till på henne oxå :( Tempade David imorse igen, tempen låg på 40,0 i ena örat, & 39,9 i andra ... mina bebisar <3

Avbokade mötet med min jobbCO igårkväll, & förklarade läget, hon var så himla go, & hade full förståelse. Tror att det blir till att avboka mötet jag har imorgon via ams på Folkhögskolan imorgon med ... Sen jobbar jag ons-tors-fre & då får Pappan ta över vabbandet !! Inte lätt dethär :(

Lördagen var iallafall GRYMT lyckad.
Tommy hade arrangerat allt superbra, maten var kanongod & det var aldrig tomt i någons glas ;)
Sur & Ful uppträdde, och dom är ju bara för roliga :) Vettetusan vad klockan var när vi kom hem, och igårmorse vid 9 när jag vaknade första gången var jag i princip fortfarande onykter, nästa gång jag vaknade runt 12, mådde jag helt OK :) en timme senare gick jag & skulle hämta barnen, Pappan sov vidare till kl 16 typ ;) Väl där, så möttes jag av min sjukling till son :(



jo, så nu har jag att göra, David är jätteledsen hela tiden, & febern vill inte riktigt ge med sig.
Har pratat med 1177, det går en influensa nu med Davids symtom, man kan inte göra så mkt, ge alvedon, mkt vätska, näsdroppar, bricanyl osv ... sen vänta !!





nu måste jag få i mig lite kaffe.
hejdå !!

jomenvisstserrö ...



Jahapp, då blidde det ändrade planer, då Pappan känner sig pigg nog att dra på Galejj ikväll, så nu har jag självklart problem : KLÄDER? SKOR? HÅR? SMINK? suckar !! Trodde att vi hade riktat in oss på soffmys, det går fort i svängarna ;) sen har vi ju ett till problem : Chaufför? HO HO , nån som vill ?

Får iallafall chansen att mysa & släppa loss ordentligt med min fina make ikväll, och våra fina vänner såklart :) & resterande som jag inte känner :/ blir säkert bra. Undra vad det blir för mat ? Ska ju fört på Middagen där, sen vid kl 22 kommer partyfolket ;) Ryktas om att det kommer komma mellan 120-160 pers !! ojojjj ...






herrååå

lördagen den 12/2


Är fortfarande i chock, då min son sov ända fram till 06.50 :)
Känner mig grymt utvilad & är lagom nöjd, Saga sover fortfarande & Pappan likaså :)

Dock så vaknade jag upp med hosta inatt (började lite lätt igår, trodde det var rökhosta) , som inte har gett med sig, har huvudvärk, är snorig & känner mig lite lätt förkyld, det gillar jag inte. Så jag tror det blir till att ställa in 30års-festen som är ikväll, Pappan är ju inge vidare pigg han heller :( Lär visa sig, inget bestämt ännu !!

Tror bestämt att min son vill gå ut :/
Han har satt på sig skor, mössa & ropar efter sin jacka om hänger för högt föratt han ska nå...
men allvarligt, klockan är ju inte ens 8, så det kan han fetglömma !!

nu vaknade Saga :)



hejsvejs

"suck"



Fy vad tråkigt väder det är ute ...
Snöar massor, och blåser satan :/
Inte lätt att få dagen att gå med andra ord.
Pappan sover i soffan & har gjort det hela dagen hittills, min lilla sjukling !!
Barnen kollar på Nicke Nyfiken & jag kämpar föratt dom inte ska slå ihäl varandra (inte ordagrant, det fattar ni kanske?) Dom är uttråkade, och jag med. Saga vill inte ens gå ut (vilket jag är tacksam för) Funderar på om jag ska leta fram vattenfärgerna kanske, & måla med barnen. Vi har byggt koja, vi har lekt med dockor, vi har dansat, vi har kollat på film, vi har lekt med vatten i badrummet, vi har sminkat oss, vi har fixat håret på Saga, vi har lagt pärlplatta, vi har med andra ord gjort det mesta som går att göra inomhus redan :/ Bada ska barnen få göra ikväll efter middagen, ingen idé innan det lixom. Baka är jag inte ett dugg sugen på, även om det skulle uppskattas. Middagen lär vi inte börja med än på en timme eller två.

Imorgon jobbar jag & på lördag (om Pappans tillstånd tillåter) blir det ju 30-årskalas, & på söndagen fyller min mamma 55 år <3 får se om Pappan är körduglig då ;)

Nästa vecka känns lagom fullbokad :

Måndag : JobbCO kl 11 (barnen får följa med) alla hjärtansdag

Tisdag :
Barnen dagis - Ska befinna mig på Folkhögskolan kl 13 (via ams)

Onsdag :
barnen dagis - Jobba : 8.00-16.30

Torsdag :
barnen dagis - jobba : 16.00-ca 23.00 (min & Daniels bröllopsdag nr 3)

Fredag :
barnen dagis - jobba 11.00-16.30

Lördag :
umgås med familjen

Söndag :
umgås med familjen


dax att vika tvätten :)
& ta tag i eftermiddagen...

Sjukstuga !!



Imorse runt 4 tiden, väckte Pappan mig & sa att han blir hemma som idag.
Han var varm som ett element igårkväll, och hostade massor, inatt rann svetten, febern steg, hostan blev värre & han är snurrig :( Stackarn. Snurret beror garanterat på febern, han är bra seg faktiskt. Idag har han tur, då jag är ledig & kan pyssla om honom, men imorgon får han rå om sig själv, då jag ska jobba & barnen ska till dagis.

Ute snöar det, vilket suger ganska hårt,  kan ge ca 2 decimeter nysnö, säger smhi :(
Det gillar vi INTE, då jag är skapligt less nu på snö & kyla. Ge mig vår TACK !!

Igår var ju Linnéa här :)
Massa mys, det lektes, snackades massor & vi åt middag :)
En kanonlyckad eftermiddag/kväll som alltid när vi leker med den bruttan <3

Nu har David somnat, och jag måste ringa AMS, ang ett obligatoriskt möte på en folkhögskola som jag är kallad till nästa vecka. Jag jobbar då, och blir avskriven från a-kassan om jag inte kommer .. BAJS, skit med allt sånt. Men jobbet går före, idioter (ams) !! suckar !!

En bra sak är iallafall att vi fått tid för Sagas operation, den 4.e mars.
Måndagen innan de ska vi på ett möte om det, och ta prover på lillskruttan.
Känns skönt att få det gjort, så det äntligen kan bli bra för mammas Prinsessa :)
har berättat för henne att hon ska sova på sjukhus, och att doktorn ska fixa hennes ögon, med rör, fick till svar : att mamma är knäpp, och att doktorn inte får ta hål i hennes ögon, för det ska mamma göra ? förklarade åter igen då, att doktorna ska sätta rör i hennes öron, och sen om några månader ska vi ta hål i hennes öron hos en frisör.. det gick hon med på, Bara mamma & pappa är med på sjukhuset :) vilket vi såklart kommer att vara bägge två :)

usch, nu snöar det ännu mer...
ska ta tag i tvätten, städa lite, rita med Saga, ringa ams och sen ??




tjiing

inlägg nr ?


  • Kör en dagens i brist på sysselsättning ;)

    Dagens vill ha: ett jobb :/
    Dagens klädsel: svarta lackleggings, svart tunika
    Dagens frisyr: oborstat, men nytvättat ;)
    Dagens händelse: Linnéa kommer hit <3
    Dagens låt: Uggla : babyboom ;)
    Dagens planer: Tvinga ut oss, så barnen får frisk luft
    Dagens saknad: saknar Pappan xtra mkt idag ...
    Dagens dummaste: inget hittills, lite bråk & stök som vanligt
    Dagens sjuka: fick snyta mig imorse (en hel gång)?
    Dagens drog: kaffe & cigg
    Dagens favorit: en ledig dag med barnen såklart
    Dagens köp:  Klickade hem kläder till barnen
    Dagens godis: nada
    Dagens humör: Hyfsat faktiskt :)



    Är lätt uttråkad, och enbart föratt David efter 4.e försöket äntligen somnade, så kom SOLEN !!
    Tänkte kanske tigga kaffe av barnens farmor sen, då får barnen komma ut lite, och jag får en vuxen att prata med :)
    Sla leta fram fler "dagens" nu, är på riktigt skrivar humör :)



    hejsvejs !!!

Someone´s watching over me ...



I found myself today
Oh, I found myself and ran away
Something pulled me back
A voice of reason, I forgot I had
All I know is you're not here to say
What you always used to say
But it's written in the sky tonight 

So I won't give up
No, I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing in the dark I'll still believe
Someone's watching over me 

I've seen that ray of light
And it's shining on my destiny
Shining all the time
And I won't be afraid
To follow everywhere it's taking me
All I know is yesterday is gone
And right now I belong
To this moment, to my dreams 

It doesn't matter what people say
And it doesn't matter how long it takes
Believe in yourself
And you'll fly high
And it only matters how true you are
Be true to yourself and follow your heart 

So I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing in the dark I'll still believe...

That I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even when it all goes wrong
When I'm standing in the dark I'll still believe... 

That someone's watching over,
Someone's watching over,
Someone's watching over me
(Yeah yeah, oh oh...)
Someone's watching over me

im in love :)

okej, jag är inte den som kastar pengar omkring mig, verkligen inte, då vi inte har några pengar att kasta runt oss, men är inte mina barn värda dessa ?? Är ett klick ifrån att klicka hem dessa söta set <3 ska jag? eller ska jag inte ? hmm ...

http://www.smafronbarnklader.se











2011-02-09


På ett sätt är det jobbigt, jag menar, jag VILL ju jobba, men det är tråkigt att aldrig kunna bestämma & eller planera en dag lixom. Därför längtar jag tills den dagen jag får ett fast jobb, med fasta tider, då man verkligen kan planera in saker & ting, mellan jobbet.

Som nu lixom, jag & barnen är påklädda, IFALL ATT dom ringer & ber mig jobba, ingen ro att ligga kvar & mysa med barnen, eller kunna åka någonstans, eller göra något, fast vi är lediga. Fram till ca kl 9.30 får jag har is i magen , för efter det, brukar dom inte ringa. men som jag har sagt flera ggr förut, är så himla tacksam över att jag får jobba extra iallafall, då det är stor platsbrist inom arbetsmarknaden. Man ska vara glad för den man har, självklart, men mitt mål = en fast tjänst, på ett ställe där jag trivs, med arbetsuppgifterna, och arbetskamraterna. Arbetstiden som förhoppningsvis passar in med öppentiderna på dagis, osv.

Nu blev jag sådär gnällig igen. Förlåt :(

Om jag inte ska jobba idag så vettetusan vad vi ska hitta på.
Finaste Linnea kommer hit på EM, men innan dess då, vad ska vi hitta på ?
Borde försöka ta oss till ica, & köpa smör, eller så ber jag Pappan köpa hem det sen.
Får väla ta oss i kragen sen & gå ut & leka efter Davids lur, dra på oss termosar & allt ;)
Ska fortsätta mitt jobbsökande, & hålla tummarna på att det har kommit in något nytt & spännande jobb idag att söka. Söker fortfarande varje dag, men varför vill ingen ha mig ? :( OOJ, FÖRLÅT, inte gnäll var det ;) på´t igen bah, upp i sadeln & söka vidare :)


En bra sak är iallafall att min fina vän Maria, äntligen fått tag en hundvakt till sin lilla bebis Ludde :)
Ett pensionärspar, som verkligen avgudar honom, och som ska hjälpa Mia med Ludde de dagar hon jobbar, kommer att bli superbra, känner det på mig :) Premiär imorgon !! <3









tjiiiiingeliiing !!


God Kväll !!
Barnen sover för natten (förhoppningsvis) & Pappan kastade jag ut i garaget ;)
Har ju jobbat idag & det var ovanligt lugnt, en helt OK dag i det hela :) Stack från jobbet strax efter kl 16, & var hemma runt 17.30, sjukt vad tid det kostaratt pendla, men jag gillar läget, är glad över att få jobba. Ska även jobba nu på fredag, och nästa vecka jobbar jag ons-tors-fred :) Me like massor lixom ;) Har tagit ledigt från dagis åt barnen imorgon & på torsdag, så det jämnar ut sig med de rätta timmarna som dom egentligen har osv. Men dagis är medvetna om att det kanske händer att jag ringer dom lediga dagarna & barnen får komma, om jag blir inringd på jobb :D Vilken jag självklart hoppas på, men som sagt,är glad över att jag får jobba ibland iallafall :)


Annars händer det inte mycket alls, tvättar i vanlig ordning, och borde kasta mig in i duschen, ska bara hitta orken.

OM jag nu är ledig imorgon, så får jag & barnen finbesök på eftermiddagen, finaste Linnea kommer hit då ♥ Det ser vi fram emot, Saga ÄLSKAR Linnea, dom busar så mkt, att jag & Linnea knappt hinner prata ;) Haha. Mysigt värre, och då ska vi bjuda henne på middag har vi bestämt ;) Vet inte riktigt vad ännu, men det löser sig.

På lördag är jag & Pappan barnledig, för TraktorTommy (som saga kallar honom) Har sin 30års-fest i Hjälsta bygdegård. först blir det middag & sen partajjjj ;) Är inte helt 100 på ännu om jag ska med, men det lutar åt det faktiskt. Känner mig lite lätt obekväm med att det kommer vara ASMYCKET folk, och jag typ känner inga :/ men men ...

& På söndag fyller min älskade Mamma 55år ♥ :) Hoppas Pappan är körduglig under eftermiddagen/kvällen, så vi kan åka dit & fika.

& på Måndagen är det ju alla ♥:ans dag, den dagen bekommer mig knappt :/

& Sen har vi den 17e, då firar jag & Daniel våran 3.e bröllopsdag :) & vi firar på såsätt att jag jobbar kväll, då vi har en kvälls-servering på jobbet, och är nog inte hemma förrens runt 00-tiden, beroende på hur bussarna går :/ Men sånt är livet, jobb går före det mesta nu, så är det bara :) vi kan lika gärna "fira" på fredagskvällen, lixom ;)

Nu ska jag fortsätta med mitt eviga tvättberg :)


på återseende ;)

ge mig bättre tider ...



Vaknade upp, och känner mig lätt nedstämt, lite låg sådär, ni vet :/
Tror BESTÄMT att det beror på den dysta årstiden. nog föratt mitt morgonhumör inte är det bästa för övrigt, men idag är det mer som lätt nedstämdhet. Jag behöver sol & värme (som så många andra) Ge mig mer plusgrader, nya vårskor, ljusare mornar & kvällar, svalare vindar och BORT MED SNÖN !! ge mig bättre tider helt enkelt ...

Men lite kaffe & mys med huliganerna ska nog göra susen, dom är påklädda, och sitter i soffan & äter frukost.
Om en timme ska vi gå till bussen, då blir det dagis för barnens del & själv ska jag åka & jobba :) Me like alot !!

Jag & Pappan slocknade innan kl 21 igår, så himla skönt.
Vi nattade barnen som vanligt, & från kl 19 så låg vi bara i soffan, glodde på tv & snackade skit.
Saknar dom kvällarna med honom, tyvärr har det blivit en ond cirkel, att när barnen har somnat så gör man så mkt annat, det städas, det tvättas, det fixas matlådor, det förbereds inför morgondagen, det sitts vid datorn eller pratas i telefon, men igår, var det HAN & JAG, och inga störningsmoment <3 Fyfan, vad jag älskar min man :)

Idag är det alltså jobb som gäller, hoppas på flera dagar denna vecka, på tors ska jag till min JC, kl 10, funderar på om barnen ska få vara lediga då & följa med mig dit. Och har jag inge jobb inplanerat imorgon, så blir det kanske hemma då med, föratt ta igen förra veckans heltidsvistelse .. ja, vi får se, vad som helst kan ju ske :) Hoppas ju på jobb, men det är ingen garanti :/

nu ska denna kaffekopp fyllas på ytterligare en gång, sen ska jag krypa ner i soffan med huliganerna innan det är dags att bege oss vidare :)



fånga dagen mina vänner <3

nöjd, gryyyymt nöjd



Jag är nöjd, grymt nöjd !!
Har äntligen tagit tag i att tömma, rensa & städa ut våra kökslådor, där det månad efter månad samlas mer & mer skit !! Idag har jag fixat det, och rensat på kylen &/i skåpet i köket. Ler när jag ser resultatet, och är grymt sugen på att måla vårt tak vitt, köpa nya gardiner som går i vitt/limegrönt, och i framtiden måla om köksluckorna i nån fräsch färg (nu är de ljusgråa). Jag har hunnit tvätta 2 maskiner, & damsugit medans david sover, och Saga har lekt superfint & låtit mig pyssla. Jag har till & med hunnit DUSCHA !!!! omg, lixom, det var inte igår jag duschade mitt på dagen sist, utan det blir alltid på kvällarna annars ;)

När David har vaknat ska barnen få mat i magen, sen ska vi gå över till grannhuset & kika hur det går för MiniPalmen & co med renoveringen, dom river ut RUBBET verkar det som , och då får jag samtidigt se hur det ser ut när dom har målat dom trätaken vita ;) yeaah !!

Nu ska jag föna håret & sen vika tvätt.
ingen rast ingen ro, men fint blire :)



byebye then

jag erkänner


ja, jag erkänner att det har vart ett jäääävla gnäll på mig på sistonde :/
Jag känner det själv, men nu ska det bli ändring (har sagt det förr, haha) men jag ska försöka ser mer positivt på allt. I den nån det går. Det är dax att radera & gå vidare, lära sig tänka klart & se alla roliga saker runtom istället
.

1 - Jag ska sluta älta aborten offentligt. har mina nära & kära att prata med när känslorna spårar ut, och allt känns jobbigt !! För mig är det jobbigt, oavsett hur jag verkar må, därav skriveriet om det !!

2 - det är dax att sluta vara snäll, och börja ställa mot väggen. Jag vinner inget i längden, av att stå ut med vissa saker. och inte andra heller för den delen. Måste lära mig att sluta haka upp mig på andras bullshit, och sluta samtycka, och istället säga vad jag tycker (sagt det förr). Jag är ingen jävla bollplank !! 

3 - Jag ska bli ego, och ta tag i mig själv, i min egna takt. Promenera mer, äta bättre & en vacker dag ta tag i rökandet, men en sak i taget. Fokusera på jobb, inte ha dåligt samvete föratt jag inte orkar vara social, och sätta Daniel främre, den stackaren
kommer åt sidan jämt, där kom mitt dåliga samvete :( Så räkna med att jag inte har all tid i världen över till annat.


Nu behöver jag peppning & tumhållning, för jag är en jävel på att inte riktigt kunna hålla mina mål ;)
Denna lista kommer säkerligen att fyllas på pö om pö, när jag kommer på mer saker lixom ..


 

Denna dag kommer allafall att bjuda på mys med kidsen, alla sängkläder ska tvättas & det ska bäddas rent i alla sängar. Ska damsuga, och städa undan. Då jag jobbar imorgon så vill jag komma hem till ett relativt städat hem imorgonkväll, slippa tänka på sånt efter en arbetsdag. Jag & barnen ska duscha, tar det ikväll när Pappan är hemma. Kläåder ska tvättas, barnens rum ska plockas i & vi ska hinna med en powerwalk innan det börjar skymma !! Så tid över till annat finns KNAPPT idag :/ men jag gillar att ta vara på lediga dagar, när jag faktiskt satt allt sånt åt sidan förra veckan då jag jobbade & helgen med, då jag valde att umgås med familjen :) 


Jobbar imorgon som sagt, hoppas på mera jobb såklart, annars får barnen vara hemma från dagis & ta igen tid med mig :) Älskade ungar. I skrivande stund står dom i badrummet vid handfatet & leker med vattnet, blöter ner varandras hår & skrattar ljuvligt :)


Mer kaffe, sen ta tag i dagen.



tjiiiiiing

bara föratt :)



Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: trött
Favoritgodis: choklad
Är det nåt du absolut inte äter: äter INGENTING från havet !!
Kläder just nu: mullvadsbruna mjukisar, svart linne
Musik just nu: ingen
Vad sa du senast: Saga låter bli glasskåpet ;)
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: ingen aning
Sommarplaner: JOBBA förhoppningsvis, & umgås med min familj
Fisk eller badkruka: Fisk
Saft eller alkohol: Saft till vardags, alkohol till fest
Hur många kuddar sover du med: 2-3
Favoritväder: Sol sol sol, & minst 20 plusgrader ;)
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: mina 3 Plahn ;)
Spelar du nåt instrument: nej
Morgon- eller nattmänniska: morgon, pallar knappt en minut efter kl 21 om kvällarna
Sparare eller slösare: önskar att jag hade pengar att slösa, men är en sparare :)
Bästa film: svårt...
Tror på liv på andra planeter: ja absolut
Kommer du ihåg din första kärlek: jajjamen
Älskar du henne/honom fortfarande: älskar honom tills döden skiljer oss åt
Har du några homosexuella vänner: japp :)
Tror du på mirakel: ja, dom sker sällan, men mirakel finns
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: självklart
Ser du dig själv som tolerant mot andra: nja, ibland kan mitt humör svänga om rejält , men oftast sköter jag mig
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Hur många barn vill du ha när du blir stor: jag har redan 2, risken finns att dom kanske får ett syskon i framtiden, när vårt liv har ordnat upp sig .. så svar : 3
Bio eller promenad: promenad, lätt
Är du kittlig: lite kanske
Snarkar du? inte enligt mig själv ;)
Stjärntecken? kräfta
Rädd för insekter? är rädd för alla djur på denna jord :/
Äckligaste insekten: mygg & fästingar
Största svaghet: jag är nog lite föör snäll ibland
Det här är jag bra på: lyssna, finnas för andra, vara glad & mig själv
Bästa bok? jag läser inte böcker 
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
skulle vilja kunna klona mig
Vad vill du jobba som? VAD SOM HELST i princip ...
Chips, morötter eller godis? Godis
Pizza eller hamburgare? pizza
Skriver du dagbok? jag bloggar juh
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? jag har & har haft piercingar & tatueringar så det duger, längtar dock efter att få bygga ut den på armen, kommer bli stor, men grym
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) för tillfället skitigt, men annars gillar jag ordning och reda.
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? never
Vilken hand håller du gaffeln i ? höger
Är du rädd för blod? Nej
Saltar du på maten? nix
Gillar du att sjunga? aaah, men det låter massa illa :)
Anser du att du är stark? till och från
Brukar du sola? enbart i den riktiga solen, får panik i solarium
Vad gör du om du får hicka? skrattar ? ;) haha
Röker du? ja
Snusar du? Nej
Använder du knark? Nej
Kaffe, te eller inget? kaffe
Har du en besatthet? av olika slag kanske



GOD MORGON :)

dax att ta tag i saken ;)



Källa: jogg.se, Iform, viktklubb.se


Har du ägnat vintern åt tv-tittande och varit för trött efter jobbet för att orka ta dig ut i snöyra och arktisk kyla? Oroa dig inte, det är inte för sent att bryta upp från idet och börja röra sig lagom till vårens ankomst. Bästa drivkraften är att sätta ett mål, att klara att gå 5 km i rask takt efter 10 veckors kontinuerlig träning.

Bestäm två dagar i veckan och skriv in dem i kalendern, precis som möten och andra åtaganden. Vi har valt onsdagar och söndagar, men det går utmärkt att ändra det till just de veckodagar som passar just dig. Var beredd på att lägga 30-60 min. för varje träningstillfälle.

Det gäller att bryta vanorna, gå eller cykla i stället för att ta bilen överallt, hitta ett pass på gymmet som tilltalar. Många går på löpband på ett gym, men det är klart mer inspirerande att vara ute i naturen än att stirra på en tv. Den som har svårt att hinna med allt kan gå eller cykla till och från jobbet. Om det är för långt kan man kliva av bussen några hållplatser för tidigt eller ställa bilen en bit bort.

Termer:

Promenad – Gå i god fart, men börja inte för fort och försök hålla farten hela vägen

Skogspromenad – Sök upp kuperad terräng och försöka hålla raska steg i uppförsbackarna, med eller utan stavar.

Lycka till!

Vecka 1

onsdag:

– 20 min. promenad före lunch eller middag.

söndag:

– 2x15 min. simma, cykla eller ta en skogspromenad. Ta en paus på runt 5 min. mitt i.

Vecka 2

onsdag:

–25 min. promenad före lunch eller middag.

söndag:

–3x12 min. simma, cykla eller ta en skogspromenad. Ta en paus på runt
5 min. mellan varven.

Vecka 3

onsdag:

–30 min. promenad före lunch eller middag.

söndag:

–2x20 min. simma, cykla eller ta en skogspromenad. Ta en paus på runt
5 min. mitt i.

Vecka 4

onsdag:

–Gå lugnt 10 min., gå riktigt raskt 5 min., lugnt 5 min., riktigt raskt 5 min., lugnt 10 min. före lunch eller middag.

söndag:

–45 min. oavbruten promenad i lugnt tempo.

Vecka 5

onsdag:

–Gå lugnt 10 min., gå riktigt raskt 8 min., lugnt 5 min., riktigt raskt 8 min., lugnt 5 min. före lunch eller middag.

söndag:

–3x15 min. simma, cykla eller ta en skogspromenad. Ta en paus på runt 5 min. mellan varven.

Vecka 6

onsdag:

–Gå lugnt 10 min., gå riktigt raskt 10 min., lugnt 3 min., riktigt raskt 10 min., lugnt 5 min. före lunch eller middag.

söndag:

–60 min. oavbruten promenad i lugnt tempo.

Vecka 7

onsdag:

– Gå lugnt 8 min., gå riktigt raskt 8 min., lugnt 2 min., riktigt raskt 8 min., lugnt 2 min., riktigt raskt 8 min., lugnt 5 min. före lunch eller middag.

söndag:

–Cykla 2x25 min. Valfri paus mitt i.

Vecka 8

onsdag:

–Gå lugnt 5 min., gå riktigt raskt 12 min., lugnt 3 min., riktigt raskt 12 min., lugnt 3 min., lugnt 5 min. före lunch eller middag.

söndag:

– 30 min. oavbruten promenad i lugnt tempo direkt följt av 15 min. i raskare takt.

Vecka 9

onsdag:

–Gå lugnt 5 min., raskt 10 min., lugnt 5 min., så raskt du orkar i 5 min., lugnt 10 min.

söndag:

– Cykla lugnt 30 min., paus på 5 min. (drick!), cykla tillbaka, eller samma runda, i något högre tempo.

Vecka 10

onsdag:

–30 Gå lugnt 5 min., raskt 15 min., lugnt 5 min., så raskt du orkar i 5 min., lugnt 10 min. före lunch eller middag.

söndag:

–30 min. oavbruten promenad i lugnt tempo.

Vecka 11

– Ge dig ut i 5-kilometersspåret och gå i rask takt hela vägen.

Grattis!


SöndagMorgon


Solen skiner utanför fönstret, tror att det kan komma att bli en riktigt fin dag idag :)
Sitter här & dricker min 3.e kopp kaffe, lyckades få sonen att somna om i vagnen för ca 40min sen, då hade han vart vaken sen kl 05.45 !! Så detta får nog bli hans "lur" på förmiddagen, då det inte kommer gå att söva honom till 10-11 snåret sen, då han brukar sova. Pappan sover han med. Saga tittar på barnprogram & jag sitter här.

Kalaset igår var superlyckat, Alice hade discokalas ;)
Alla barnen dansade, och mumsade i timmar, ballonger is the shit, oavsett ålder & kön ;) haha.
Mina barn var så himla nöjda efter kalaset, & dom behövde verkligen detta, leka & röja med andra barn :)
När vi kom hem lagade jag middag, det blev kyckling-gryta, med ris. Satt fint det :D Strax efter det kom Familjen Plahn (minus Suz) & fikade, mysigt som fan, och jag fick spy lite galla (tack för det, haha). Väldans trevligt med massa bus & barnen slockande på två röda efter att dom hade åkt ;) Efter det bäddade jag & Pappan ner oss i soffan & kollade på Melodifestivalen. Vad ska jag säga ? Dom som gick vidare var bra, men vad har hänt? De senaste 5-8 åren så har lixom känslan försvunnit :/ Vart tog schlaaaagern vägen ? :( jaja, som sagt, det gick att titta på !! Efter det kollade jag på en film (Pappan hade somnat på soffan i vanlig ordning) & sen blev det Tack & Godnatt !!

Idag är planen att åka till Nickis, & låta barnen leka av sig.
Det kommer att bli lyckat, det vet jag, så det gillar vi :)




nääh, nu ska jag hoppa in i en dusch & sen kleta på ett fejs osv .. 

<3 älska älska älska <3

Hemma igen :)
Jag & Saga tog bussen vid 9 in till Uppsala & klev av vid Maxi !!
Gick in & handlade, och Saga valde ut presenter till sin kusin, tror att hon kommer bli glad faktiskt :)
Efter det så frågade jag Saga om hon ville åka hem eller om hon ville ta en fika, svaret blev såklart FIKA ;)
Så vi bänkade oss på Donken, Saga ville ha både mat & fika, vilket gjorde mig glad, då hon inte ville ha nån frukost imorse, vi fikade, och pratade om allt mellan himmel & jord, gud så klok min dotter är :) Älskar att kunna sitta & ha ett riktig samtal med henne & höra hennes roliga svar !! Denna förmiddag fick mig att glömma det mesta, att bara kunna sitta & må bra, i världens bästa sällskap, var precis vad jag behövde <3 Tack älskade unge !!



Gör ännu en försök med att natta David.
Pappan hade gjort några försök när vi var borta, men liten ville inte ;)
Men nu har det vart tyst i ca 3 min, håll tummarna :) Han behöver sova lite innan vi ska på kalas.



Och ikväll börjar Melodifestivalen :)
har laddat med godis, så kvällen kommer bli grymt lyckad, med min fina make !!
sen om han somnar i soffan eller inte kvittar, hans snarkningar är bättre sällskap än inget alls ;)
haha.




hejhej

kära "dagbok", nu ska jag kräkas galla !!




Hur jävla svår ska det vara att hålla sig till sanningen ?
Man hör en sak ena dagen, läser en helt annan dagen efter osv ..
Jag blir så himla ledsen, förbannad & anti, men måste erkänna att jag håller på att övergå till obryddhet. Jag orkar inte längre, tror minnsan att jag sätter ner foten nu, & säger STOPP !! kanske att jag tom säger hejdå !! ... Vill ni leva ett sådant liv, där sanningen inte existerar & där egoism är på topptiolistan, så fine, gört, GÖÖÖÖRT !! men det finns faktiskt andra människor på denna jord med, såna som förtjänar mer än detta !! ta en tankeställare snälla, för alla är värda en andra chans. Sätt dig ner, fundera, så det knakar, och fråga dig själv : kan detta ha handlat om JUST MIG ? eller handlar det om någon annan ? Ingen är felfri, ABSOLUT inte, alla har sina brister, och fel, men det är skillnad på att själv sätta sig i sitsen, & att hamna där av misstag. Bara DU kan ändra ditt beteende, men är ni i behov av era nära & kära, & vill hålla dom kvar, så snälla TÄNK !!

Guuud vad jag haaaatar att få såna här ryck på morgonkvisten, då jag tänker alldeles för mkt.  
Och som vanligt, så kom det inte ut på det sättet jag ville, gaaah !! bajs !!


skitsamma !!
Ska muntra upp mig nu, jag & Saga åker in till Uppsala, föratt handla present till barnens kusin !!
Saga vet precis vad hon ska köpa, så det är bara att låta henne handla, & själv betala & se glad ut ;P Haha, älskar barns egna vilja !! Senare blir det kalas, OJJ, så barnen ser fram emot det :))



hej hej


30dagar, 30 sanningar !!


Minnet är bra, men kort ;)
Men här kommer de tre sista frågorna/svar från 30 dagar, 30 sanningar :)


Dag 28 – Det här saknar jag.
då kan man undra, är det matriellt, eller annat som frågan är riktat till ?
Men vi kan säga som såhär : Jag saknar ett jobb (som ni redan vet) Jag vill verkligen ha en fast tjänst, på något ställe där jag trivs & mår bra. Vill ha fasta arbetstider, och kunna planera vardagen, utöver jobbet. Tider som passar in med barnens öppentider på dagis, det är nog mitt enda krav utöver att få trivas.

Sen finns det andra saker som jag saknar, jag saknar mina fina vänner, jag saknar inpulsiva fikadater, spontana roadtrips,  och alla fina minnen.  

♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
ja, den som ändå visste det ..

♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.
tänker inte så långt ...
här & nu !!

FREEEEEEDAG !! :)


Äntligen fredag & det känns så himla skönt att ha fått jobba hela veckan :)
Trivs som fisken i vattnet & vill ha det såhär jämt, ge mig en tjänst snälla :)
Denna vecka har vart sjukt nyttig för mig, jag tänker positivt, och jag försöker att inte vara ledsen & tänka på det som varit, för mycket. Att jobba intensivt få mig att minnas hur det var förr, när jag jobbade på coop, gemenskapen, allt jag lärde mig, och fortfarande kan, vilket bra jobb man kan göra bara man ger sig fan på det. Att man fortfarande kan "tiga ihjäl" irritationsobjekt, & gå med näsan i vädret & inte ta åt sig av vissa saker som mest relaterar i avundsjuka & rädsla ;)  This is how i want it.

David är min alldeles egna veckarklocka...
Klockan skulle ringa 05.45, och David vaknade 04.45. då ingen risk att vi försover oss inte ;)
Inte undra på att man inte är ett dugg social kvällstid, när barnen är nattade, så försöker jag varva ner & komma till ro, & inte en minut efter kl 21 orkar jaga hålla mig vaken. Måste ju ta hand om hemmet oxå, och lugnast är när barnen har somnat, sen är jag helt slut. Har ju även en make som kräver lite uppmärksamhet oxå ;)

Nu vaknade Saga oxå, håller tummarna på en lugn morgon, dom ska strax få kläder & frukost.
Själv pimplar jag kaffe i mängder, häromdagen trodde jag att huvudet skulle explodera, då jag inte hade hunnit dricka någe kaffe på morgonen, & knappt på jobbet = tung huvudvärk. Helt sjukt, men som sagt, dricker EXTRA mkt i förebyggande syfte föratt inte riskera att det ska bli så igen ;) Men jag funkar ju inte utan kaffe heller, så morgonens kaffedos är sjukt viktig för mig.

Pappan sandade hela gården igår, så jag hoppas att vi kan GÅ ner för backen, när vi ska gå till bussen, så jag slipper kana på rumpan ;) lär visa sig.

Ikväll ska vi bjuda barnens farföräldrar på hemmagjorda hamburgare med pommes :)
Vi har ju blivit bortskämda hela veckan med middag hos dom, då farmor har hjälpt oss att hämta barnen. Jag ska föressten fråga min Svärmor idag om hon skulle kunna tänka sig att bli uthyrd ;) Har en vännina som skulle behöva en lika fin svärmor som jag <3 :D om inte annat så är hon värd en sådan :)

nu ska kidsen få kläder & frulle, sen POFF, and off we go !!





hääääärliga freeeedag :)

torsdagen den 3.e februari !!


jag är en kass bloggerska, i know,
men wtf, har ju jobba heeela veckan ju, så jag är lagom nöjd :)
Jobbar imorgon med, sen är det HELG . och det innebär massa mys med familjen & hela helgen är fullbokad. Kalas för barnens kusin på lördagen, & familjedag i Uppsala på söndagen, antingen fyrishov eller nikkis :) Barnen kommer bli nöjda oavsett vad.

Har som sagt jobbat idag, & det har gått bra (med vissa undantag, men jag låter det vara helt enkelt) Hämtade barnen hos deras farmor, där fick vi även pannkakor, yammie ;) Kom hem & barnen fick bada, vilket dom ÄLSKAR, baljan börjar bli trång för dom, men till våren så ska vi överraska barnen med att byta ut duschkabinen mot ett badkar <3 Tror ni dom kommer jubla eller vaad ;) Åååh, vad jag älskar att göra barnen glada med (i andras ögon) småsaker :)  Jag verkligen avskyr bortskämda barn (eller kanske deras föräldrar?!) mina barn är & kommer alltid vara uppväxta med att kärlek, är det viktigaste, inte saker. Klart vi unnar barnen i den mån vi kan, men när vi faktiskt har bra ställt vissa ggr, så uppskattar dom god mat, eller en mysig film mer, framför massa nya leksaker & godis, nej FY för föräldrar som "köper" sina barn !! klart jag har dåligt samvete över att jag inte kan köpa allt dom pekar på när vi är & handlar, men börjar man köpa ONÖDIGA , så finns risken att dom tar det för givet nästa gång, och gången efter det oxå... nej vet ni vad ? Kärlek är boten mot allt :) bör jag lägga till ett HEJ JESUS nu ? hahahahaaa, skämt åsido ;)  Hur fan kom jag in på detta ? eeh, ingen aning !! skitsamma ..

hur som helst så är Pappan i skrivande stund ute på gården & sandar med traktor, då det är GLASHALT ute, inte kan väl ha missat det ? åkte på arslet ner för backen idag nån meter, mindre skönt, men glad över att det var jag & inte barnen. David halkade & slog sig ute igår på dagis, skrapade upp kinden stackarn, pga att det är så halt. Ingen större fara med honom, men ändå. När han kommer in ska vi gosa ner oss i soffan & rå om varandra, det behöver vi :)

Och det ryktas om att min make smider planer inför vår kommande bröllopsdag som är denna månad, vad kan det vara tro ? 3-årig bröllopsdag, för den som ville veta :) tiden går fort när man har kul, i höst firar vi 7 år tillsammans, jag börjar känna mig gammal ;P haha ... men jösses, den karln ger mig fortfarande fjärilar i magen, jag smälter när han ler mot mig & han är så himla fin med barnen. jag är lyckligt lottad :) önskar alla fick känna så som jag känner för den karln.

Annars då ?
Jo, jag har dansat vals med damsugaren, medans Pappan badade barnen tidigare.
Ska köra igång en maskin tvätt & sen varva ner som sagt. Tagga inför sista arbetsdagen för denna vecka, och sen njuta av den kommande helgen (som säkerligen kommer att swischa förbi)

Vill passa på att tacka barnens underbara farmor, min svärmor, Daniels Mamma, för all hjälp vi får med hämtning på dagis & barnvakt tills vi kommit hem från våra jobb, Utan henne hade det aldrig funkat. Hon är guld värd på alla sätt & vis. Så TACK Världens Bästa Inger ♥



Hoppas alla får en fin kväll :)

bjuder på lite bilder ;)






30dagar, 30 sanningar !!



Dax att uppdatera igen ;)

♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Ja, det ögonblicket jag blev Mamma för andra gången, är det såklart <3
Tisdagen den 23e juni, 2009 kl 01.23, Mammas andra ögonsten kom till världen :)
Älskade David Ulf Christer Plahn !!

♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
OJJ, ärligt talat så finns det sjukt mkt saker som upprör mig dagligen, men jag har gjort valet att skita i det mesta & sköta mig själv. Människor som gör andra människor illa, snackar massa osanning, och lägger sig i saker dom absolut inte har något med att göra, såna upprör mig tex. När mina vänner mår dåligt, och jag inte alltid kan finns där för dom, det upprör mig. Att se barn råka illa ut, gör ont som faaan i mig...

♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Meeh, dum fråga : MINA BARN såklart :)
Oavsett vad, så kan dessa två huliganer alltid få mig på bra humör ;) en rolig, knäpp kommentar, ett leende, en kram, då smälter jag :)

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Hmm.. ja, vissa stunder, vissa dagar, så får jag den känslan, att jag inte räcker till. Känner mig värdelös, och tycker ibland att jag är en mindre bra Mamma, då jag skulle vilja kunna ge dom så himla mkt mer än vad jag kan i dagens läge. Saker relaterar till varandra, men jag tror att det är nyttigt att gråta, kroppen slappnar av & huvudet rensas.. det visar oxå att man är mänsklig !!

♥ Dag 25 – En första.
en första vaddå ?

♥ Dag 26 – Mina rädslor.
Som många andra svar, så handlar även detta om mina barn.
Min största rädsla på denna jord är att mina barn ska råka ut för något :/
Jag gör mitt bästa, jag skyddar dom från morgon till kväll, jag gör så gott jag kan.
Men tyvärr så kan man inte skydda sina barn från allt. Men jag hoppas att vi aldrig någonsin, ska behöva drabbas för något som kan få mina barn att må dåligt.

♥ Dag 27 – Min favoritplats.
Trots att mitt hem mellan varven ser ut som en blandning av ett bombnerslag & en byggarbetsplats, så måste jag nog säga : Mitt hem <3 





Nu är det dax att börja klä på barnen & bege oss mot dagis & jobb.
tänk om man kunde få ha det såhär VARJE dag, dagis, jobb, rutiner ...
Mitt mål <3